von Nogaj Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 Witam serdecznie!interesują mnie przedmioty po prawej stronie-na krzyzu widoczna próba(srebro) a skrzydełka wykonane sa z aluminium.Co to moglo być?? Pozdrawiam
von Nogaj Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 Witam serdecznie!interesują mnie przedmioty po prawej stronie-na krzyzu widoczna próba(srebro) a skrzydełka wykonane sa z aluminium.Co to moglo być?? Pozdrawiam
maxikasek Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 ten krzyz to może podkładka po żelazny- żeby kieszeń się nie pruła. Ale ze srebra??
paput Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Witam, odznaka ze skrzydełkami to artylerzysta marynarki wojennej(niemieckiej)na zdjęciu jest głową do dołu.Niestety ma odłamany dolny element kotwicy(wystawał z pod dna pocisku), została tylko belka( nad pociskiem)ale też z urwanym uchem.Odznaki noszone były na lewym ramieniu na owalnej sukiennej podkładce. pozdrawiam.
Pytanie
von Nogaj
Witam serdecznie!interesują mnie przedmioty po prawej stronie-na krzyzu widoczna próba(srebro) a skrzydełka wykonane sa z aluminium.Co to moglo być?? Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.