Skocz do zawartości
  • 0

orzełek polski

elias

Pytanie

Napisano

Witam!
Kiedyś temat tego orzełka już się pojawił w Odkrywcy i w Mundurze i Broń. Nie mam pojęcia skąd on jest - kto go nosił. Nie ma z tyłu wąsów do mocowania, tylko na tarczy amazonek i przy koronie dziurki (zapewne do przyszycia). Na pewno nie jest współczesny - piewotnie był najprawdopodobniej w komplecie z rogatywką garnizonową i małym guzikiem wytwórni Grabskiego (oczywiście z orzełkiem i koroną). Czekam na wszelkie wskazówki.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Kiedyś temat tego orzełka już się pojawił w Odkrywcy i w Mundurze i Broń. Nie mam pojęcia skąd on jest - kto go nosił. Nie ma z tyłu wąsów do mocowania, tylko na tarczy amazonek i przy koronie dziurki (zapewne do przyszycia). Na pewno nie jest współczesny - piewotnie był najprawdopodobniej w komplecie z rogatywką garnizonową i małym guzikiem wytwórni Grabskiego (oczywiście z orzełkiem i koroną). Czekam na wszelkie wskazówki.

Napisano
Też myślałem o takim przytulisku", ale wątpie, żeby był to powód do umieszczania tego na tarczy amazonek...Jeśli ktoś z Was ma Mundur i Broń, w którym ktoś prosił o identyfikację podobnego orzełka, to proszę o namiary na tego gościa (bo to chyba jedyny poza mną właściciel takiego orła) i odpowiedź magazynu (jeśli była). Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie