Skocz do zawartości

NASZE KOLEKCJE

ariks

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję wstawiać w tym temacie swoje zbiory zarwóno polskie jak i niemieckie. Ja ze swojej strony na pierwszy ogień pokażę mojego manekina ! Kurtka polowa HBT wz 42 niestety bez jednej patki wraz z czapką polową wzoru 43. Na kurtce standartowe szelki piechoty wz 1939 sygnowane kodem RBNr czyli produkcja po 1942 roku choc kod RBNr wprowadzono pod sam koniec 42 r. Pas z końca wojny, klamra stalowa z 1942 roku jako dodatek odznaka za rany II klasy oraz wstązka do medalu za kampanię zimową w Rosji !

Daję link aby zdjecie było większe !

http://img234.imageshack.us/img234/4754/kurtkam42a4js.jpg

• 1 year later...

a oto moja skromna kolekcja pamiątek z przeszłości skromna ponieważ nie posiadam wykrywki a te fanciki zebrałem gdy miałem 12-13 lat:) później troche porzuciłem pasje, która ostatnimi czasy powróciła.. i mam nadzieje ze uda mi sie powiększyć moje zbiory. Cóż stara miłość ierdzewieje";-) stan zachowania jest jaki jest.. dopiero sie wezmę troche za konserwacje bo dotychczas leżało to w grajdole;-/ na początek to:

kilka łuseczek mauser ,mosin I w.s. ,mannlicher, było kiedys tego duużo więcej polskie łudki mausera, 50 szt mosina wykopał sąsiad + zamek u mnie na podwórku hehe ale cóż... przepadło;-( oczywiście wszystko jest zdezaktywowane:-)

i na tym zakończe bo więcej już chyba na obecna chwile nie mam ale mysle ze itak warto było sie pochwalić";-) w końcu od czegos trzeba zaczynać tylko troche szkoda mi że miałem taka dłuższą przerwe bo wiele rzeczy mi przepadło..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie