okejos Posted May 22, 2003 Author Share Posted May 22, 2003 Kto uzywał takich hełmów, czy niemcy czy słowacy słuzacy w armii niemieckiej ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazyazbest Posted May 22, 2003 Share Posted May 22, 2003 Ja bym wybrał raczej drugą wersję - żołnierze państw satelickich . Ale to tylko tak na czuja" , nie mogę tego czymkolwiek poprzeć. Azbest Link to comment Share on other sites More sharing options...
poldi Posted May 22, 2003 Share Posted May 22, 2003 WitamA może jest to Włoch"? (nie jestem pewien).Pozdrawiam :Poldi Link to comment Share on other sites More sharing options...
okejos Posted May 22, 2003 Author Share Posted May 22, 2003 dokładam wnetrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 22, 2003 Share Posted May 22, 2003 Na 100% jest to czeski grzybek". Swego czasu pojawił się taki na allegro ale z kalkomaniami SS- sprzedajacy twierdził, że SS ich używało w trakcie wojny po przemalowaniu na czarno i nałożeniu kalkomanii, w co osobiście wątpię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 nikt nie spotkał sie w literaturze albo znaleziskach z tak oznakowanym czechem??? kalkomania wygląda na orginalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 hełm czeski, kalki niestety - podróbka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 I chyba za bardzo wytarta kalkomania w stosunku do reszty.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 pepe po czy sądzisz że to podruba gościo twierdzi że to orginał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 Witam! To jest hełm czechosłowacki używany przez niemiecka policję (zdjęcie ze strony http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/helmets3.htm). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 ...i jeszcze jeden czeski niemiec". Widziałem tylko tak przerobione czechy, z kalkomanią oddziałów Heer na hełmie czeskim spotykam się pierwszy raz. Myślę jednak, że jest to kopia... Wehramcht zawsze miał hełmy iemieckiego wzoru :) " (M35 itp :) ), zaś hełmy zdobyczne używały chyba tylko Luftschuz i policja niemiecka. Jak wcześniej ktoś już wspomniał kalkomania jest zbyt mono wytarta w stosunku do reszty... Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 23, 2003 Share Posted May 23, 2003 Jeszcze się wtrącę :), Okejos zauważ różnicę w naklejeniu kalkomanii na tym Twoim i hełmie policji! Są naklejone w zupełnie innych miejscach! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.