marceli Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Witam wszystkichJestem tu po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość ;-DOjciec zażyczył sobie na święta lampę karbidową. Kupiłem na allegro w średnim stanie. Teraz wypadało by ją nieco odrestaurować. Niewiem nawet z jakiego jest metalu, ale nie jest to miedź.Poradźcie coś...Jest może jakieś FAQ na ten temat? bo nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Może być ze stali, ocynkowana lub ocynowana, przydałoby się zdjęcie. Lub link do aukcji. Jak nie jest pordzewiała, to trudno coś z nią zrobić (umyć itp.)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marceli Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Zdjęcia można obejrzeć tutaj:http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/72/7223/722397/72239772http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/72/7223/722397/72239772_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 To jest chyba taka standardowa pojenna z blachy ocynkowanej, trudno z nią coś zrobić, ale może ktoś będzie miał jakiś pomysł.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Miało być powojenna, nie wiem, czy nie były malowane, niestety, nie mam się z kim skonsultować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marceli Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Chyba można by ją było ocynkować na nowo ale wtedy nie będzie widać że jest stara.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Umyć i podpolerować ręcznie jakąś pastą lekko ścierną. Może być jakaś pasta do czyszczenia i konserwacji chromu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Witam.Ja moją karbidkę najpierw potraktowałem (delikatnie)bardzo drobnym papierem ściernym ,a następnie lekka polerka i dla dodania efektu na samym końcu WD-40.Świeci się no nie?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marceli Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.