Skocz do zawartości
  • 0

Jak to strzelało?

jacw

Pytanie

Napisano
Znalazłem krótką dwururkę, dwuspustową. Budowa wydaje się banalna, miałem nawet wrażenie, że robota ręczna, bo lufy to zwinięty kawałek blachy. Gdyby wystrzelić jednocześnie, to pociski wpadłyby na siebie. Z lufy wyciągnąłem dwie sprężyny, przez środek których idą dwa druty. Gdyby był mechanizm naciągający sprężyny, to można sobie wyobrazić jak to działa. Problem w tym, że to coś nie ma owego mechanizmu. Dodatkową zagadką jest to, że lufy są zaślepione zielonymi i niebieskimi, cienkimi, chyba plastikowymi krążkami. Kto mi powie co to jest?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No zdaję sobię sprawę z tego, że to nie służyło do zabijania, tylko po prostu chciałem wiedzieć jak to mogło strzelać bez naciągania tych sprężynek. Revolt niestety nie masz podanego maila, a przynajmniej u mnie się nie wyświetla. Pozdrawiam
Napisano
Znalazłem krótką dwururkę, dwuspustową. Budowa wydaje się banalna, miałem nawet wrażenie, że robota ręczna, bo lufy to zwinięty kawałek blachy. Gdyby wystrzelić jednocześnie, to pociski wpadłyby na siebie. Z lufy wyciągnąłem dwie sprężyny, przez środek których idą dwa druty. Gdyby był mechanizm naciągający sprężyny, to można sobie wyobrazić jak to działa. Problem w tym, że to coś nie ma owego mechanizmu. Dodatkową zagadką jest to, że lufy są zaślepione zielonymi i niebieskimi, cienkimi, chyba plastikowymi krążkami. Kto mi powie co to jest?
Napisano
Jest to flinta dla gości w wieku: od 5-10 roku życia....Sam w dawnych czasach z taką biegałem.Oczywiście w krótkich gatkach hehehe...Ładowałem ją kretkami....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie