Skocz do zawartości

Explorer II minelab

sachaj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
chciałbym jako mlody użytkownik tego sprzetu dowiedziec sie jakie maja zdanie o nim jego posiadacze, co najchetniej lubicie nim szukac (militaria/monetki);jakich nastaw uzywacie moze jakies podary by nauczyc sie na czyiś błedach
Napisano
tak niewielu jest uzytkownikow explorera
nie chcecie opowiadac to ja wam powiem
ja dotychczas jestem nim zachwycony i uwazam ze to najlebszy sprzet (kazda sroczka....) naprawde juz troszke lat chodzilem z wykrywką i troszke zeczy sie nakopalo ale z a piekielna maszyna " jak poszedlem to to byl dopiero łów i to w tych samych miejscach co wczesniej wyciagalem taka drobnice naprawde na duzych glebokosciach, wczesniej ganialem przewaznie po lesie ale nie wiedzialem co kryja okoliczne pola i teraz to jest moim konikiem łazenie po polach i zbieranie monet.
Napisano
Witam!

Gratuluje zdolności. Wielu użytkowników i to doświadczonych na innym sprzęcie, po pierwszych wyjściach z Ex II chciało rozwalić go o pierwsze napotkane drzewo (tak przynajmniej opisywali swoje pierwsze wrażenia z tym sprzętem, zanim go dobrze nie poznali).
A użytkowników tego sprzętu jest zapewne całkiem sporo, ale cały czas się go pewnie uczą i na razie nie popadli aż w taki zachwyt by natychmiast pochwalić się tym faktem na forum. Może napiszesz coś na jakich ustawieniach chodzisz, co zapewne przyda się innym użytkownikom tego sprzętu i może oni też wpadną w zachwyt :-D

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Napisałeś jak poszedłeś to dopiero był łów", u mnie niestety tylko jakieś gówienka, nie pamiętam kiedy ostatnio znalazłem nawet odznaczenie. Może podeślij parę fotek z tego ostatniego łowu Explorerem II (tylko nie tych kupionych na jarmarku staroci, czy z kolekcji wujka), bo nic mnie nie przekonuje bardziej niż ładna duża srebrna moneta albo nawet złota, przyzwoite odznaczenie, jakiś orzeł napoleoński, szabelka czy coś w tym stylu
Pozdrawiam.
Napisano

wilchelm tez mialem z ppoczatku klopoty z opanowaniem tego sprzetu i terz mialem go wyzucic z nerwow ale spokojnie i wszysko pomalutku unormowalo sie i teraz jestem z niego zadowolony

raned ciebie chyba nie zadowole bo nie wykopalem ani szabli ani zlotych monet ani talarkow ale co mi sie w nim spodobalo to ze chodzac wczesniej ze smetkiem po tych polach troszke sie kopalo a z explorerem znalazlem duzo wiecej i na wiekszych glebokosciach; nie ma tam rewelacji : dwa szelagi ryskie nawet w ladnym stanie jedna lezka i troche kopiejek, boratynki, krajcarki; co ciekawe zanalazlem ten duzy pierscien jest stary i jest zlocony i na wieszku srebrzony tak powiedzial mi pan w sklepie kolekcjonerskim;
nie sa to zlote monety ale zbieranie ich sprawia mi ogromna radosc i to wlasnie jest najlebsze w zbieraniu Raned to ze sa rafienia" no ja wiem ze szkoda ze nie sa to zlote monety ale ilosc zbiorow proporcjonalna jest do ilosci wyjsc-poczekam

Napisano
No nie, jest całkiem dobrze, te złote monety są naszym górnym C i są tacy co jej nie znaleźli nawet po 25 latach chodzenia. Ja swoją pierwszą sztukę (naprawdę ładną)miałem po 11 latach chodzenia i jak na razie ostatnią, a muszę Ci się przyznać , że łezki jeszcze nie, i jest wysoko na mojej liście życzeń. Rzeczywistość jest raczej taka jak na Twoich skanach, ale wcześniej czy później coś grubszego musi Ci się trafić, zwłaszcza , że szukasz po wschodniej stronie i są to także moje ulubione tereny.
życzę cierpliwości w poznawaniu EII i pozdrawiam.
Napisano
raned a powiedz dlaczego łezka jest w twojej wyzszej pulce dlaczego widzialem je juz kiedys i kumple terz je kopali mnie sie trafila taka (jest na forum monet) i chlopaki mowia ze jest naprawde w dobrym stanie i m sie trafialy duzo gorsze
Napisano
Stare rosyjskie monety bardzo mi się podobają także te miedziane i mimo, że bywam często na północnej ścianie wschodniej (Ty pewnie jesteś z południowej) to żadna do tej pory mi się pod cewkę nie rzuciła. Sądzę, że są w Polsce regiony gdzie łezki występują liczniej niż gdzie indziej, ale do tej pory nie znalazłem
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie