Skocz do zawartości
  • 0

Blacha lotnicza

Jan

Pytanie

Napisano

Tyle ocalało z samolotu,który kiedyś znajdowął się na jednym z podwrocławskich wiejskich podwórek.Podobno niemiecki był...jak zawsze.Wymiary to ok.90x93 cm i zwęża się lekko ku górze.Średnica otworu rewizyjnego (?) ok 19 cm.Czy wie ktoś od jakiej to maszyny ?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moze i od samolotu lecz mi wyglada to na czesc np stołu do mycia np miesa w zakladach miesnych.
Nijak nie mogę dopasować tego otworu z dziurkami do jakiejs części w samolocie.
Pzdr Jack61
Napisano
Są resztki farby zgodnej ze standardami malowania i całość
ma mnóstwo nitów.Znajomy,który zabrał mnie do owego gospodarstwa widział tam wcześniej kadłub i skrzydła,ale okazało się żę wcześniej byli węglarze,którzy dbali by nie latać na pusto w drodze powrotnej i ...załadowali wrak na złom.Zostały jeszcze jakieś rury wydechu wplecione w więżbę dachu dla jej ratowania,ale nie mam ich fotek.
Zabrałem z tego bardzo dziwnego gospodarstwa jeszcze skrzynke po 2 pociskach 7,5cm.Na kartce wklejonej wewnątrz stało m.in krbg 1943/16"
Pozdro Jan
Napisano

Tyle ocalało z samolotu,który kiedyś znajdowął się na jednym z podwrocławskich wiejskich podwórek.Podobno niemiecki był...jak zawsze.Wymiary to ok.90x93 cm i zwęża się lekko ku górze.Średnica otworu rewizyjnego (?) ok 19 cm.Czy wie ktoś od jakiej to maszyny ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie