Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I jeszce sowiecki wz.40. Podobno wytargany z jakiegoś strychu. Czy to produkcja powojenna? Na daszku brak gwiazdki, wewnątrz nieczytelna okrągła pieczęć, obok niej pieczęć 1424", a na nakarczku wybite 2 4 82". Piotrek

• Odpowiedzi 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Fotki może później-jak będę w MP.Hełm jest bez pokrowca,konstrukcja jest trochę inna niż te do których sie przyzwyczailiśmy widoczny pokrowiec wiąże całość tzn.blachy boczne i środkową,a dopiero na tę konstrukcję zakłada się pokrowiec kamuflażowy.Hełm jest późniejszej produkcji-blachy są stalowe,wcześniejsze były tytanowe.Za dni kilka jak wrócę rozprawiczę hełm idodam foty szczegółowe,kevlary(a właściwie kompozyty) też wrzucę.
Napisano

...ale już w środku co najmniej dziwnie...trzeba było długo mysleć żeby taki sposób mocowania fasunku wykombinować...

Napisano

i zbliżenie na emblemat-po lekkim podczyszczeniu okazało sie że zachowała się na nim farbka orginalna z epoki-dalej nie czyszczę:)napis na granacie głosi FON SON-ktoś wie co to takiego?jakaś szkoła oficerska?miasto?

Napisano
Czarek, cholera jasna żeś mnie na allegro tego adriana przelicytował o grosze!! hehe a to w ramach ciekawostki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84875758&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. pozdrówka
Napisano

Witam, widzę, że jesteś Secem od nakryć głowy.
Pomożesz?
Kupiłem na giełdzie samochodowej takie CÓŚ...
Ale nie mam pojęcia co to...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie