ppp.p Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 I jeszce sowiecki wz.40. Podobno wytargany z jakiegoś strychu. Czy to produkcja powojenna? Na daszku brak gwiazdki, wewnątrz nieczytelna okrągła pieczęć, obok niej pieczęć 1424", a na nakarczku wybite 2 4 82". Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revelli Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 To może i ja dodam coś rosyjskiego-Sfera(ST Sh-81) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Revelli daj jeszcze fotki środka SFERY i bez pokrowca.Może ktoś się pochwali polskimi KEVLARAMI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revelli Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Fotki może później-jak będę w MP.Hełm jest bez pokrowca,konstrukcja jest trochę inna niż te do których sie przyzwyczailiśmy widoczny pokrowiec wiąże całość tzn.blachy boczne i środkową,a dopiero na tę konstrukcję zakłada się pokrowiec kamuflażowy.Hełm jest późniejszej produkcji-blachy są stalowe,wcześniejsze były tytanowe.Za dni kilka jak wrócę rozprawiczę hełm idodam foty szczegółowe,kevlary(a właściwie kompozyty) też wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 a ja nie mam kevlarów...za to 3 piedziesiątki z orzełkami-i 3 jeszcze w pudle-kupione hurtem za 20 zeta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 a to tai oto ormiak...prl wciąż zadziwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 a to patrolowiec ...zdjęcie robione prosto tylko orzełek komus się krzywo namalował:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 a to anglik z plastiku;)))czyli prl OC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 a to juz kuriozum prlowskiej wórczości"z wierzchu jeszcze normalnie w miarę wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 ...ale już w środku co najmniej dziwnie...trzeba było długo mysleć żeby taki sposób mocowania fasunku wykombinować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 a na koniec taki fajny hajerek...adrian ...ale z aluminium-wersja paradna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 tak wygląda z przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 i zbliżenie na emblemat-po lekkim podczyszczeniu okazało sie że zachowała się na nim farbka orginalna z epoki-dalej nie czyszczę:)napis na granacie głosi FON SON-ktoś wie co to takiego?jakaś szkoła oficerska?miasto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Hełmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Czarek, cholera jasna żeś mnie na allegro tego adriana przelicytował o grosze!! hehe a to w ramach ciekawostki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84875758&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo100 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Witam, widzę, że jesteś Secem od nakryć głowy.Pomożesz? Kupiłem na giełdzie samochodowej takie CÓŚ...Ale nie mam pojęcia co to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo100 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 I bez szmatki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo100 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 I środeczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo100 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 I bicie,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Jest to hełm holenderski wz.53. Typu amerykańskiego wz.M1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo100 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Ok, dziękuję za pomoc. Mam pytanie, czy przedstawia on jakąś wartość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revelli Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Sfera-wyściółka(gąbka obszyta materiałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revelli Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revelli Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 po rozpięciu pokrowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.