Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tak z tą kurka to orginał na 100% kupiłem przez kup teraz od gościa na allegro totalnie nie związanego z hełmami ani militariami-po prostu sprzedawał rózżne dziwne graty z domu-był to hełm jego dziadka z wojska-przeleżał w szafie ze szpargałami od lat 50tych-ma w środku też tylko jedną warstwę farby-nic nie remontowane nie przemalowywane,jest nawet orginalny podpis właściciela na fasunku-porucznika,w środku napis farbą KZWMet 1953 i podpinka jeszcze w pierwszej wersji nitowana a nie zszywana też było to dla mnie spote zaskoczenie jak obejrzaęlm ta kurkę dobrze...co do tej sanitarnej 50tki to krzyż jest malowany pędzlem-ręcznie ale widac że z jakiegoś szablonu,w środku na fasunku długopisem napisane Aśka...więc może z jakiegoś OC albo innego harcerstwa?
  • Odpowiedzi 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A to w ramach ciekawostki powojennej, sam nie wiem co to za oznaczenie. Jak się jedynie można domyslać to nazwa jakiejś fabryczki, gdzie garczek ów służył jako okrycie głowy strażnika przemysłowego.

Napisano
31 jest super a sanitarisz nie najgorszy tesz szukam tych hełkmikow do kolekcji!!!!!!!!Powodzenia w zbieraniu!!!
Napisano
dzięki i zapraszam do czujnego obserwowania wątku-pod koniec tygodnia jak dobrze pójdzie wielki hit hełmowy-ja wiem i tasiu wie co...ale nie zdradzam się jeszcze-zobaczycie:)
Napisano
zatem przesyłam kilka zdjęć z mojego zbioru (a raczej zbioriku, bo w porównaniu do Kolegów to mój zestaw trzydziestu kilku garnków to zbiorik ;) )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie