adamoovv Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 Witam .Mam pytanie jak zakonserwowac Mosina po Elektrolizie.Czy posmarowac CORTANINEM,lub porafina cieklą,rozpuscic wosk i benyne ekstracyjna.Która metoda bedzie najlepsza dla wykopka?Moze jest inny sposob....z góry dziekuje za opinie Pozdrawiam Adam
Cyrograf15 Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 Wosk jest nie zły ale eksponat tylko do oglądania (NIE DOTYKAĆ).Wojtek
TIX Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 a cortanin zmieni kolorek na fiolet podobny do gencjany - i co najgorsze z połyskiem
idiota Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 A mnie zwykła parafina ze zwykłą benzyną dała po dłuższym czasie piękny efekt. Po miesiącu leżenia zacząłem to dość często czyścić szmatką i fant już w ogóle nie pozostawia śladów na niczym :)Można też olej silnikowy na gorąco, ale jest sporo czyszczenia po tym :/ No i szczotka druciana na wysokich obrotach z nacieraniem olejem, ale ta metoda nie zawsze się nadaje.Polecam parafine.
a.korbaczewski Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 zwykła parafina ze zwykłą benzyną"co to jest zwykła parafina, kawał gromnicy naprzykład? a zwykła benzyna to tzw. benzyna lakowa? jak sie robi taką miksturę?
Boruta Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Ja kiedyś stearynę rozpuszczałem w benzynie - porobiły sie grudy i stwierdziłem, ze do niczego jest.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.