full_flavor Napisano 29 Listopad 2005 Autor Napisano 29 Listopad 2005 Właśnie przed chwilą podano w radio że Józef Garliński zmarł w Londynie w wieku 92 lat.Cześć Jego pamięci!
Boruta Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Mógłbyś od razu skrobnąć, kto to był.Pozdrawiam
ChrisFly Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Oj Boruta, Boruta ...O takich ludziach się nie skrobie, o nich się wie.Historia się kłania ...
J-23 Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 http://www.info.kalisz.pl/biograf/garlinsk.htm i wszystko jasne
Boruta Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Ja akurat nie wiedziałem, ale sprawdziłem w necie.Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Józef Garliński, Honorowy Obywatel Miasta Kalisza, niestrudzony działacz społeczny, współtwórca Polskiego Ośrodka Społeczno-Kulturalnego w Londynie,tak się zaczyna notatka biograficzna. czyli obywatelstwo honorowe kalisza jest najważniejsze?
full_flavor Napisano 30 Listopad 2005 Autor Napisano 30 Listopad 2005 WitamWidzę, że postać raczej mało znana, co wydaje się dla mnie rzeczą conajmniej dziwną. Szef Wydziału Bezpieczeństwa Komendy Głównej AK. Odpowiedzialny między innymi za rozpracowanie środowiska" oprawców z Pawiaka. Polecam jego przejmujące wspomnienia Świat mojej pamieci", naprawdę warto.Radek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.