bolas Napisano 28 Listopad 2005 Autor Napisano 28 Listopad 2005 W poniedziałek, 5 grudnia 2005 roku w muzeum miejskim w Głownie zostanie otwarta wystawa poświecona dziejom 28 pułku Strzelców Kaniowskich. Na wystawie zostanie zaprezentowane wyposażenie i umundurowanie żołnierskie z drugiej połowy lat 30-tych, liczne dokumenty oraz zdjęcia. Serdecznie zapraszamy.
bolas Napisano 28 Listopad 2005 Autor Napisano 28 Listopad 2005 Wystawa potrwa do 1 lutego 2006. Oficjalne otwarcie wystawy - poniedziałek 5.XII, godz. 12:00, Głowno
bolas Napisano 28 Listopad 2005 Autor Napisano 28 Listopad 2005 Organizatorami są: GRH Strzelcy Kaniowscy" z Łodzi oraz Muzeum Miejskie w Głownie.
KamAndy Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Witam serdecznie.Czy był ktoś na otwarciu tej wystawy i może powiedzieć coś więcej. Ja osobiście wybieram się tam za tydzień.Pozdrawiam. Andy.
KamAndy Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 Wygląda na to, że tylko ja tam byłem. Wypada mi tylko pogratulować pomysłu GRH Strzelcy Kaniowscy" za udostępnienie eksponatów i przedstawicielom Muzeum Miejskiego w Głownie za udostępnienie miejsca. Informacje o pułku jak również prezentacja kompletnego wyposażenia z pewnością przybliży młodym mieszkańcom miasta historię, a starszym ją przypomni. Poza ciekawą stałą ekspozycją tego muzeum, jest to chyba o ile dobrze pamiętam pierwsza tego typu wystawa czasowa. A przecież wokół miasta w 1939 r.(i nie tylko) działo się wiele (A.Łódż, A.Poznań)i warto byłoby rozbudować stałą ekspozycję o elementy z tym związane!!!Pozdrawiam i przesyłam życzenia świąteczne.Andy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.