Skocz do zawartości

wystawa poświęcona 28pSK 1918-39 w muzeum w Głownie

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W poniedziałek, 5 grudnia 2005 roku w muzeum miejskim w Głownie zostanie otwarta wystawa poświecona dziejom 28 pułku Strzelców Kaniowskich. Na wystawie zostanie zaprezentowane wyposażenie i umundurowanie żołnierskie z drugiej połowy lat 30-tych, liczne dokumenty oraz zdjęcia. Serdecznie zapraszamy.

Napisano
Witam serdecznie.
Czy był ktoś na otwarciu tej wystawy i może powiedzieć coś więcej. Ja osobiście wybieram się tam za tydzień.
Pozdrawiam. Andy.
  • 3 weeks later...
Napisano
Wygląda na to, że tylko ja tam byłem. Wypada mi tylko pogratulować pomysłu GRH Strzelcy Kaniowscy" za udostępnienie eksponatów i przedstawicielom Muzeum Miejskiego w Głownie za udostępnienie miejsca. Informacje o pułku jak również prezentacja kompletnego wyposażenia z pewnością przybliży młodym mieszkańcom miasta historię, a starszym ją przypomni. Poza ciekawą stałą ekspozycją tego muzeum, jest to chyba o ile dobrze pamiętam pierwsza tego typu wystawa czasowa. A przecież wokół miasta w 1939 r.(i nie tylko) działo się wiele (A.Łódż, A.Poznań)i warto byłoby rozbudować stałą ekspozycję o elementy z tym związane!!!
Pozdrawiam i przesyłam życzenia świąteczne.
Andy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie