ARQ Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Mam pytanko jaki to jest bagnet?? Wiem że to niemieck paradny ale czy ktoś może powiedziec cos wiecej? i jaka jest ewentualna jego wartośc??
KacperW. Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 To jest niemiecki bagnet wyjściowy policji wzorowany na KS98 z okładzinami z rogu, prawdopodobnie produkcji firmy Weyersberg,Kirchbaum&Co Solingen, w wersji krótkiej (370mm)pozdroP.S.jest sporo wart w tym stanie około 400zł, a są bicia?
ARQ Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 bicia są oczywiscie CLEMEN&JUNG SOLINGEN a pod tym tarcza z literą Z w srodku a na pochewce liczba 52 i kilka znaków odbioru
ARQ Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Czy na okładzinie znajdowała sie gapa policji?? ponieważ są na jednej stronie dwa małe nity mosiężne
KacperW. Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 tak była gapa policyjna. Wobec tego nie Weyersberg,Kirchbaum&Co Solingen tylko tak jak pisałeś CLEMEN&JUNG SOLINGEN. Piękny bagnet, gratulacje i pozdrawiam
Pytanie
ARQ
Mam pytanko jaki to jest bagnet?? Wiem że to niemieck paradny ale czy ktoś może powiedziec cos wiecej? i jaka jest ewentualna jego wartośc??
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.