Gość Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 Prosze o pomoc!!!Znalazłem w starym domu łuski m.in:1). cmx 7.41 Verbrauch bis 31.8.472). cmx 2.41 Verbrauch bis 31.3.47Co oznaczają te dane?Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 mi to wygladca na luski od rakietnicy, cmx to nazwa firmy, a verbaucht bis, to termin waznosci :)czy luski sa aluminiowe, jaka dlugosc, czy kryza jest zombklowana, gladka czy czewsciowo zabkowana. po kryzie rozpoznawalo sie kolor rac. dlugie luski mialy race na spadochronach. jeszcze powinny byc paski z kolorem racy i kropki na luskachale moze to nie sa wogole luski od rac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 Cześć!Łuski są aluminowe. Długość wynosi 8 cm. Kolor paska na łuskach to czerwony, biegnie poziomo, szerokość 1 cm, a znajduje się na wyskości 2 cm od dołu podstawy. Podstawa łuski jest zombkowana.Co do kolorów na łuskach to zdaje mi się że był również niebieski. A tych łusek jest kilkadziesiąt. Wrócę jeszcze raz do tego domu być może znajdę również coś ciekawszego, oprócz samych łusek ;)W życiu nie miałem do czynienia z łuskami pochądzącymi od rakietnicy. Proszę o pomoc.Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 no to sa luski od rakietnicymoze i rakietnica bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 Często przytaczany link:http://www.wehrmacht.punkt.pl/leuchtpistole.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
Znalazłem w starym domu łuski m.in:
1). cmx 7.41
Verbrauch bis 31.8.47
2). cmx 2.41
Verbrauch bis 31.3.47
Co oznaczają te dane?
Z góry dziękuje.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.