Krychu_Szprotawa Napisano 26 Listopad 2005 Autor Napisano 26 Listopad 2005 Dzisiaj trafił mi się taki guziczek, średnica ~1,3 cm.Mam pytanie co to za guziczek ??
Krychu_Szprotawa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Witam, nasuneła mi się mysl że krzyż na guziku jest podobny do krzyża na denarku krzyżowym. Może to pomoże?
lisek68 Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Jesli możesz to pokaż drugą stronę ,posiadam kilka guziczków z takim motywem który jest dosyć popularny.Pozdrawiam
Krychu_Szprotawa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Oto druga strona, przepraszam za jakość ale lepiej skanerem sie nie da.
Krychu_Szprotawa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 jeszcze raz bo nie wskoczyło
lisek68 Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Krychu ,przyjacielu to żadna rewolucja liczą się guziki herbowe lub napoleońskie .Ten jak widze jest chyba cynowy a może mosiężny ,słabe ujęcie i prawdopodobnie pusty w środku oraz z urwanym uszkiem .Sposób mocowania uszka jest bardzo istotny przy identyfikacji guziorka a szczególnie tych bardzo starych.I jeszcze jedna bardzo WAŻNA SPRAWA przy zakupie skanera ,jeśli nie posiadacie cyfrówki,zapytajcie sprzedawce czy skaner frofesjonalnie skanuje obiekty tzw przestrzenne tzn owalne!!!!!! Nie każdy skaner nadaje się do naszej pracy czyli do uwieczniania np odznak ,guzików ,przedmiotów które mają zaokrąglone krawędzie.Pozdrawiam
Krychu_Szprotawa Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Dzięki Lisek za odpowiedź :)
Krychu_Szprotawa Napisano 26 Listopad 2005 Autor Napisano 26 Listopad 2005 Dzisiaj trafił mi się taki guziczek, średnica ~1,3 cm.Mam pytanie co to za guziczek ??
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Dzisiaj trafił mi się taki guziczek, średnica ~1,3 cm.
Mam pytanie co to za guziczek ??
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.