Skocz do zawartości

jak duza przewaga dfx nad xlt ?

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę o poradę czy różnica w cenie między XLT a DFX ma swoje odzwierciedlenie w szeroko pojętej praktyce terenowej i warta jest poniesienia,czy może nie warto całkowice wykrwawiać się finansowo...?
Serdecznie dziękuję za wszelkie uwagi.
Pozdrawiam Jan
Napisano
Poszukaj w archiwum.
Była niedawno na ten temat dyskusja.
Ponadto był ciekawy wątek na ten temat na forum poszukiwania skarbów.

Mirass
Napisano
Dziękuję.Przeszperałem archiwa już wcześniej i nadal intryguje mnie stosunek cen obu wykrywaczy u polskich
dealerów i ...ebayu.W Polsce cena nowego dfx to zaledwie wzrost ceny w stosunku do xlt o ok 12%.Za to na ebay'u
dfx to często 200 % xlt.Krajowy czy zagraniczny stosunek cen obu detektorów oddaje ich prawdziwą wzajemną skutecznośc ?

Pozdrawiam Jan
Napisano
Sam pomyśl,

1. Na ebayu sprzedają nowe XLT za połowę ceny DFX ?

2. Widziałeś kiedykolwiek, cokolwiek co jest nowsze, opowe" i tańsze od poprzednika ?

3. Czy cena jest miernikiem skuteczności ? Czy wykrywacz za 4 tys. jest 4 razy skuteczniejszy od tego za tysiąc ?

proscan
Napisano
Ponadto nasz rynek wykrywaczy używanyj jest troszkę dziwne.
Za XLT w stanie agonalnym sprzedajacy woła nawet 2000 zł, gdziw w USA za ten sam wykrywacz - porównywalny stan wołają 200 USD a nowego DFX mozna kupić za 1010 USD - w takiej cenie ostatnio kupiłem

Pozdrawiam
Mirass
Napisano
Witam,
nie mogę jakoś nigdzie znaleźć informacji czy XLT pracuje na jednej częstotliwości, czy na więcej niż jednej - tak jak DFX (3 i 15 kHz)?
Czy może ktoś napisać na jakiej częstotliwości/częstotliwościach pracuje XLT?
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
W sklepie AFFES - PX, kupilem go za 700$, normalnie kosztuje około 125 $ wiecej. Na stronie internetowej prawie 900 $
Jak masz znajomego - to może troszkę utargować w sklepie.
stronka white's w internecie:
www.whiteselectronics.com
Pozdr.
Napisano
Upppss.. Przepraszam ale widzę że już poza Ebay też można kupić XLT poniżej 500 funtów a i DFX też taniutki:)
Np. tu:

http://www.metaldetectingbooks.co.uk/

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie