kot05 Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 podobne monety mam tez ale niemieckie. sa to monety zastepcze, tzw. Notgeld, ale te twoje to francuskie...
Parti78 Napisano 24 Listopad 2005 Autor Napisano 24 Listopad 2005 tylko ten napis odnoście tranwaju i te 2 dziurki mnie troche zbiły z tropu. a wykopana na polu pod Miedzyrzeczem gdzie faszystowskie fanty wychodza... he he musiała z okupantem przyjechac do Meseritz... Ps. mam 2 zastęopcze jedną z Gorzowa a jedną ze Skwierzyny. Pozdrawiam!
kot05 Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 m. zastepcza jakiejs fabryki Ludwigshafen i zwykla zastepcza Ludwigshafen, mam tez jeszcze od Kaiserslautern i Solingen
grba Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Żeton na tramwaj p a r o w y z miasta St. Etienne. Pierwsza linia tramwaju parowego została uruchomiona w 1876 roku (system Hardinga) i łączyła dworce kolejowe Bellvue i La Terrasse.http://perso.wanadoo.fr/twjeton/stettw.htm
Parti78 Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 dzięki! Nawet nie wiesz jak się ucieszyłem! Jednak żeton tranwajowy! Kurcze może miec on nawet ze 1oo lat! Pozdrawiam! Jakbym jeszcze kiedyś trafił drugi taki sam to mogę się wymienić!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.