tominml Napisano 21 Listopad 2005 Autor Napisano 21 Listopad 2005 Ma ktoś doświadczenie w poszukiwaniach takim sprzętem?chodzi mi o wyciąganie fantów ze studni.co polecacie?
Monti Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 Wyciągniesz napewno, ale równie dobrze możesz wyciagnąć minę lub np. pocisk moździerzowy. Trochę ryzykowne,nigdy nie wiesz co wyciągasz i w którym miejscu magnes to złapie.pozdrawiam
Monti Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 Ale chyba chodzi ci o magnes neodymowy, bo elektromagnes w wodzie się nie sprawdzi :)
tominml Napisano 21 Listopad 2005 Autor Napisano 21 Listopad 2005 Skoro tak twierdzisz to właśnie o taki mi chodzi:)nie znam się na tym dlatego proszę o rade.Co do ryzyka...pewnie że istnieje tak samo jak podczas poszukiwań innymi metodami ale tego nie da się uniknąć.jedynie co nam pozostaje to maksymalna ostrożność i rozsądek.Mógłbyś mi dać jakieś namiary na tego typu sprzęt?a tak przy okazji to jaka jest różnica pomiędzy tymi sprzętami?pozdrawiam
krzycho Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 tez myslałem and magnesem , ale jest duze ryzyko ze wyciagniesz pociski, trzeba wrzucic magnes tam gdzie wiadomo co dokladnie bylo zrzucane bo wszelkiego rodzaju amunicje itp. topiono w bagnach , bedziesz miał tez pecha jak przyczepi ci sie pocisk z zapalnikiem bezwładnosciowym wtedy juz ci rozsądek niepomoze:) POZDRO.
tominml Napisano 21 Listopad 2005 Autor Napisano 21 Listopad 2005 Nie pomoże podobnie jak w przypadku kopania!też możesz mieć pecha ale ryzyko jest nieodłącznym partneren naszego hobby.pozdrawiam
VanWorden Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 Witam!Wejdź na forum www.poszukiwanieskarbow.com do działu Poszukiwanie Skarbów i sprawdź wątek SZUKANIE MAGNESEM..Znajdziesz tam muuultum informacji..PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.