J23 Napisano 21 Listopad 2005 Autor Share Napisano 21 Listopad 2005 Może ktoś poradzi jak wyczyścić korki (porcelanowe)od orężad i piwa ,tak aby nie usunąć znaków i napisów z tych korków.Podajcie swoje metody .Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Do czyszczenia szkła czy porcelany dobra jest chromianka, ale nie wiem co się stanie z napisami. Trzeba przeprowadzić testy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 jeśli napisy są szkliwione to można bez obawy moczyć w krecie - schodzi wszystko. najczęściej jednak napisy nie maja warstwy ochronnej ze szkliwa. wówczas stosuję środek tytan dostepny w kazdym chemicznym. zamaczam w ciełej wodzie na cała noc a potem czyszczę szczotką. te metody stosuje do rdzawych nalotów, jesli jest tylko oblepiony ziemia to sprawa jasna. druty z otworów usuwam w okrągłych kapslach poprzez wybijanie, a w podłużnych zamaczam końcówke (tylko końcówkę!!!) w 25% amoniaku napisy zabezpieczam warstwą tawotu!!! inaczej się rozpuszczą! po 2-3 godzinach reszta drutu sama wyskakuje, myję kapsel usuwając smar i reszte amoniaku i jest ok.pzdrBar_Naba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Mi kiedys napisy zeszły po zwykłym przetarciu mokrą szmatką.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J23 Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 Dzięki !!!!!!!!!!!Działam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac3 Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Cyrograf, a co to jest chromianka? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Mac3, a co to jest wyszukiwarka? PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 20:03 22-11-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.