słoma Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 Wyskoczyła dzisiaj taka oto blaszka: 26Marsch BH XX/IX (v)Proszę w miarę możliwości o identyfikację.Pozdrawiam. słoma
słoma Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Nie zaskoczyłem wcześniej, że konkretny żołnierz to na blaszce tylko numer a nie nazwisko! pozdrawiam
słoma Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 Wyskoczyła dzisiaj taka oto blaszka: 26Marsch BH XX/IX (v)Proszę w miarę możliwości o identyfikację.Pozdrawiam. słoma
the_tuna Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 hahaha to jeszcze się tam takie trafiają???batalion marszowy XX okręgu(Danzig)-znaczy się volkssturm...niech zgadne ...wykopany na stogach??:)
the_tuna Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 aha....nigdy nie nadany...znaczy się blaszka wybita ale bez właściciela...pzdr.chinczyk
słoma Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 dzięki bardzo! jak widzisz jeszcze się jakiś ostał w tamtych stronach:) mogę zapytać-jaki był sens w wybijaniu blaszki, jeśli nie była nadana? myślałem, że nieśmiertelniki były wybijane dla konkretnego żołnierza?!
Pytanie
słoma
26
Marsch BH XX/IX (v)
Proszę w miarę możliwości o identyfikację.Pozdrawiam. słoma
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.