tomekk Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 witamznalazłem wczoraj ten krzyż i nie mam pojęcia czy to żołnierski(chociaz na taki wygląda) i z jakiego jest okresu.Proszę o pomoc
tomekk Napisano 19 Listopad 2005 Autor Napisano 19 Listopad 2005 tu widać wielkość obok pudełko po zapałkach
tomekk Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Dzięki bardzo za pomoc Pozdro!!!!!!!
maxikasek Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 krzyż to raczej nie jest. Prędzej jakaś tabliczka.
Digger Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Spotkałem sie kidys z czymś takim. Jest to najprawdopodobniej tabliczka z cmentarza służaca do oznaczania działek pod groby ( ten numer to po prostu numer działki - czy jak to sie tam w cmentarnej nomenklaturze nazywa. Osobiście widziałem cos takiego na starym ewangelickim cmentarzu. Ale zdarzyło mi sie wykopac coś takiego z dala od nekropolii.Pozdrawiam!!!
wz1977 Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Cześć. Tak jak napisał Digger. Tabliczka z cmentarza służąca do oznaczania miejsca grzebalnego ( kwatery ) wykupionej przez kogoś za życia". Widziałem takie na cmentarzu poniemieckim. Na jednym z komunalnych widziałem współczesną wersję tego typu oznaczeń w postaci betowych słupków z numerami.pozdr wz1977
Pytanie
tomekk
witam
znalazłem wczoraj ten krzyż i nie mam pojęcia czy to żołnierski(chociaz na taki wygląda) i z jakiego jest okresu.
Proszę o pomoc
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.