Lith Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Witam. Posiadam od dzisiaj takie cudo ;-) Manierka carska z 1900r., aluminiowa, wydaje mi się, że na 105 lat to mogło być gorzej ;-) Ale mam pytanie - w jaki sposób najlepiej (i czy w ogóle się da) wyprostować wgniecenia w tymże aluminium..? Mam do dyspozycji raczej tylko podstawowe narzędzia. Może młotkiem..? ;-) W każdym razie najpewniej trzeba to zrobić od środka i nie jestem pewien jak. Chyba, że nie warto ryzykować. DziękiLith Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lith Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Zostaw tak jak jest. Jest całkiem ładna i niem co się jej czepiać. Obecnie to orginał bez śladów aprawy".Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lith Napisano 18 Listopad 2005 Autor Share Napisano 18 Listopad 2005 Tak, wiem, ale niestety nie mogę znaleźć zdjęcia drugiej strony, gdzie jest wgniecenie, dość duże choć w miare płytkie. Ale jeżeli nie ma nieinwazyjnej metody naprawienia tego, to zostawię ją jak jest ;-) Jak sądzicie, jaka jest wartość kolekcjonerska tego przedmiotu..? Wiem, że to ryzykowne pytanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notch Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 A co powiecie Koledzy na takiego złoma? Są jakieś sznase nadać mu choć zarysy właściwego kształtu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierhant Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Notch z tym to raczej chyba nic nie zrobisz moze nalac tam wody i do zamrazarki :):) moze lod wyprostuje troche ja , ale moze popekac w tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notch Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Ten numer juz próbowałem... Niestety bez rezultatu bo manierka jest dziurawa. A może by tak ją deko podgrzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Pociąć, wyklepać i pospawać. Tylko takie działanie to sztuka dla sztuki pozbawione racjonalności ale za to ile zabawy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 A co ci się w niej niepodoba??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notch Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Układ fałd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.