gas Posted May 15, 2003 Author Share Posted May 15, 2003 http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=13035195Warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
past Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 a-- skontaktuj się z poprzednimi kupcamib--zastanów się czy go złożyszc-- wejdz na forum www.poszukiwanieskarbow.com kilka osób składa sprzęt i dzieli sięswoimi uwagami Link to comment Share on other sites More sharing options...
proscan Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 25 zł to jest cena adekwatna (o ile jest to cały kit z płytką drukowaną, a nie sam mikroprocesor) - jest to zabawkowy układ, który napewno jest sympatyczny i pozwoli na rozpoczęcie zabawy z wykrywaniem metalu pod dywanem. Niestety z dużym żalem muszę stwierdzić, że nasi konstruktorzy poraz kolejny sciągają cudze pomysły (jak ktoś chce niech prorówna: http://home.skif.net/~yukol/MetalE.htm). To juz jakaś plaga. Układ został również opublikowany w piśmie Circuit Cellar (mogę wysłać skany zaiteresowanym). Dostępny jest także kod mikrokontrolera.Przyznam jednak, że nie bardzo chce mi się wierzyć w podawane zasięgi - za dobre jak na tak prymitywny układ. Detektory z pomiarem częstotliwości charakteryzują się bardzo małą czułością i dużą wrażliwością na grunt.Chętnie usłyszę opinie osób które ten układzik zrobiły.A autorowi" życze sukcesów i własnych pomysłów. A może podzieli sie zyskiem z Panami Sczedrinem i Kołokowem? Poza tym bardzo podobne układy były publikowane w EP (kit AVT 5025). Był też bardzo podobny układ w polskim piśmie Elektronika dla Wszystkich, ale nie mam pod ręką i nie mogę porównać. Jak znajdę, to napiszę w którym numerze.Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
proscan Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Znalazłem - pismo Praktyczny Elektronik 7/99. Może to ruscy sciągneli? Znając Sczedrina to nie. W PE jest inny procesor, ale układ niemal identyczny.Zainteresowanym wysle skany.Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
gas Posted May 16, 2003 Author Share Posted May 16, 2003 Poproszę o te skany PiotrekDzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 jesli mozna to ja tez bym prosiłpozdro pol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.