Skocz do zawartości

co o tym myślicie?

gas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a-- skontaktuj się z poprzednimi kupcami
b--zastanów się czy go złożysz
c-- wejdz na forum www.poszukiwanieskarbow.com kilka osób składa sprzęt i dzieli sięswoimi uwagami
Napisano
25 zł to jest cena adekwatna (o ile jest to cały kit z płytką drukowaną, a nie sam mikroprocesor) - jest to zabawkowy układ, który napewno jest sympatyczny i pozwoli na rozpoczęcie zabawy z wykrywaniem metalu pod dywanem.

Niestety z dużym żalem muszę stwierdzić, że nasi konstruktorzy poraz kolejny sciągają cudze pomysły (jak ktoś chce niech prorówna: http://home.skif.net/~yukol/MetalE.htm). To juz jakaś plaga. Układ został również opublikowany w piśmie Circuit Cellar (mogę wysłać skany zaiteresowanym). Dostępny jest także kod mikrokontrolera.

Przyznam jednak, że nie bardzo chce mi się wierzyć w podawane zasięgi - za dobre jak na tak prymitywny układ. Detektory z pomiarem częstotliwości charakteryzują się bardzo małą czułością i dużą wrażliwością na grunt.

Chętnie usłyszę opinie osób które ten układzik zrobiły.

A autorowi" życze sukcesów i własnych pomysłów. A może podzieli sie zyskiem z Panami Sczedrinem i Kołokowem?

Poza tym bardzo podobne układy były publikowane w EP (kit AVT 5025). Był też bardzo podobny układ w polskim piśmie Elektronika dla Wszystkich, ale nie mam pod ręką i nie mogę porównać. Jak znajdę, to napiszę w którym numerze.

Piotr
Napisano
Znalazłem - pismo Praktyczny Elektronik 7/99.

Może to ruscy sciągneli? Znając Sczedrina to nie.

W PE jest inny procesor, ale układ niemal identyczny.

Zainteresowanym wysle skany.

Piotr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie