kudlaty Napisano 14 Listopad 2005 Autor Napisano 14 Listopad 2005 Znalezione w byłym obozie RAD (już rozwiercone - jak to na RAD :) ) nie mam pojęcia od czego, kolega przypuszcza że angilelskie ale ja się jeszcze nie spotkałem więc pytam dla pewności :)- oczywiscie mauser dla porównania....
kudlaty Napisano 14 Listopad 2005 Autor Napisano 14 Listopad 2005 Wychodziły tez takie łuseczki, też nie wiem od czego, stosunkowo mały kaliber (6,5 ??) - standardowo mauser dla porównania....
kudlaty Napisano 14 Listopad 2005 Autor Napisano 14 Listopad 2005 i bicia... . Z góry dzięki za pomoc
Jaro5 Napisano 14 Listopad 2005 Napisano 14 Listopad 2005 WitamPierwsza to faktycznie produkcja brytyjska, dokładnie Birmingham Metal and Munitions Co Ltd., Birmingham, a nabój to 7,7x56R Lee Enfield.Druga łuska to 6,5x53R Mannlicher. Ten jest produkcji holenderskiej.Pozdrawiam
kudlaty Napisano 14 Listopad 2005 Autor Napisano 14 Listopad 2005 dzięki wielkie, j23 - miałeś racje :P
Pytanie
kudlaty
Znalezione w byłym obozie RAD (już rozwiercone - jak to na RAD :) ) nie mam pojęcia od czego, kolega przypuszcza że angilelskie ale ja się jeszcze nie spotkałem więc pytam dla pewności :)- oczywiscie mauser dla porównania....
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.