Mag_39 Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 Witam , czy ten niezbędnik jest z wyposażenia niemieckiego ?
Mag_39 Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 Frozzer kiedyś na swojej stronie pokazywał niezbędnik , niestety nie można załadować zdjęc dla porównania , ale wiem , że na wyposażeniu żołnierza niemieckiego były składane łyżki z widelcem , może to to ?
Domino(*) Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 Standardowy niemiecki niezbędnik aluminiowy używany przez WH z 1940r.Pzdr
Mag_39 Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 Dzięki , myślałem , że to raczej współczesny , jest w bardzo dobrym stanie i to mnie zmyliło
Mlody Mauser Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 A moze ja opisze jak wszedłem w posiadanie swojego.Kiedys ok 5 lat temu pojechalem na wakacje..(juz wtedy interesowalem sie militarystyka)i wlazlem z ojcem (obertem) do lasu a tam teren niemiecki....byla tam restauracja niemiecka.Teren swiezo po wykopkach. Hyba pi***** tam granat albo cos bo cale rozsypanie i kosci w około pełno.a ja sobie ide patrze a tam wykopki.(nie wiem czy sie smieciami dla tego kogos wydaly czy jak)to porcelana,niezbednik wasne,pare lusek,jakis pitolet-zapalniczka czy jakis zabawkowy pucha po masce itp.A niezbednik w bardzo dobym stanie...zielona farba? I nasowa mi sie pytanie czy byly malowanie?I dodam ze jest stalowy a nie aluminium.Pozdrawiam Mauser
Mlody Mauser Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 http://www.odkrywca.pl/picsforum11/wykopki_006.jpg a tu jego zdjecie:) Sorki za spam.
KacperW. Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 o, a ten czołg na zdjęciu jaki fajniutki ;]nieśmiertelnik wehrachtowski- wykopałem taki sam koło Pułtuska z sygnaturą DNS39 (aluminiowy niemalowany).pozdrawiam
Pytanie
Mag_39
Witam , czy ten niezbędnik jest z wyposażenia niemieckiego ?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.