Skocz do zawartości
  • 0

czy to może być ...fant

Mag_39

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Frozzer kiedyś na swojej stronie pokazywał niezbędnik , niestety nie można załadować zdjęc dla porównania , ale wiem , że na wyposażeniu żołnierza niemieckiego były składane łyżki z widelcem , może to to ?
Napisano
A moze ja opisze jak wszedłem w posiadanie swojego.

Kiedys ok 5 lat temu pojechalem na wakacje..(juz wtedy interesowalem sie militarystyka)i wlazlem z ojcem (obertem) do lasu a tam teren niemiecki....byla tam restauracja niemiecka.Teren swiezo po wykopkach. Hyba pi***** tam granat albo cos bo cale rozsypanie i kosci w około pełno.a ja sobie ide patrze a tam wykopki.(nie wiem czy sie smieciami dla tego kogos wydaly czy jak)to porcelana,niezbednik wasne,pare lusek,jakis pitolet-zapalniczka czy jakis zabawkowy pucha po masce itp.A niezbednik w bardzo dobym stanie...zielona farba? I nasowa mi sie pytanie czy byly malowanie?I dodam ze jest stalowy a nie aluminium.

Pozdrawiam Mauser
Napisano
o, a ten czołg na zdjęciu jaki fajniutki ;]nieśmiertelnik wehrachtowski- wykopałem taki sam koło Pułtuska z sygnaturą DNS39 (aluminiowy niemalowany).
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie