Skocz do zawartości

Eksploratorzy z Łodzi i okolic

Indiana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nawiązując do listu poszukiwacze warszawa mazowieckie" uważam, że padło tam kilka ciekawych pomysłów. Szczególnie podobał mi się post kolegi Patrona. Myślę, że idea spotkań poszukiwaczy z danego regionu to świetny pomysł. Molibyśmy spróbować ruszyć z czymś takim w województwie łódzkim. W centrum znajdą się jakieś sympatyczne miejsce (np. Dżazga albo Irish Pub) gdzie można by się np. raz w tygodniu zebrać i pogadać o naszym hobby. Jeśli ktoś ma na to ochotę to możemy się dokładniej umówić. Będzie to zdecydowanie łatwiejsze i co najważniejsze mniej czasochłonne niż zakładanie klubów lub innych organizacji eksploratorskich:)
  • Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witajcie
A moze zalozylibysmy klub poszukiwaczy lodz????
Wtedy to napewno kazdy moglby porozmawiac o swoim hobby w szerszym gronie kumpli z lodzi i okolic.
Pozdrawiam miq
Napisano
Pomysł z klubem jest bardzo ciekawy, tylko, że do jego realizacji potrzeba ludzi, którzy będą mogli poświęcić mu czas i energię. Na początek prponuję spotkanie zainteresowanych tą ideą osób w jakimś pubie w centrum. Zobaczymy jeśli się okaże, że znajdą się chętni do realizacji tego pomysłu to można spróbować wystartować. Jak byc co to piszcie na maila:)
Napisano
wszystko fajnie
tylko że jako student jeżeli będa takowe spotkania to poproszę o wcześniejsze powiadomienie niemniej jednak z uwagi na skromność portfela studenckiego wnosił bym o spotkanie takowe w jakims klubie studenckim na politechnice co wy na to:)
pozdro michał BBasia
Napisano
A moze byscie poszerzyli to o osoby które nei grzebią aktywnie ale interesuja sie militariami ? :) idea spotkan klubowych typu Dżazga wydaje sie kuszaca :)

pozdrawiam

nie grzebiacy Gunship
Napisano
Oczywiście możemy się umówić w klubie studenckim tylko musisz jakiś zaproponować bo ja niestety znam tylko jeden i nawet nie pamiętam jego nazwy:). Termin to najlepiej piątkowe popołudnie albo weekend. Jeżeli mamy się dokładniej umówić to jak już wspominiałem piszcie na maila lub spotkajmy się na chacie.
Pozdrawiam Tomek
Napisano
proponuję i zapraszam wszystkich jeżeli wszystko by wyszło na aleje do cottonu na 18???
co wy na to???
pozdro michał BBasia
Napisano
Tak odnosnie Lodzi i okolic... Czy ktoś grzebal miedzy wsiami Chociszew i Orla? Tam w 39 doszlo do potyczki polskiego zwiadu kawalerii z niemieckimi czolgami? mieszkam 3 km od tych miejscowosci ale raczej nie jestem grzebiacy.

Gunship
Napisano
Oczywiście, że propozycja ta dotyczy także osób, które nie są aktywnymi" poszukiwaczami. Eksploracja nie oznacza przecież tylko szukania wykrywaczem:)
Napisano
a jaki jest znak rozpoznawczy bo moze sie okazac ze zjawia sie nowi i nie trafia do klubu"
pozdr.M.J. z Łodzi tez zainteresowany
Napisano
Sorrki za błąd, w ostatnim poście oczywiście chodziło mi o datę 15.05. Mam nadzieję, że termin ten odpowiada wszystkim zainteresowanym:).
Jeśli chodzi o znak rozpoznawczy to można położyć na aszym" stoliku Odkrywcę".
Napisano
Witam
Proponuje rowniez spotkanie w lesie na Woli Cyrusowej dla tych kopiacych i nie.Mysle ze to dobry pomysl aby poznac sie w wiekszej grupie ktora moze jezdzic na wypady w okolice lodzi.
Pozdrawiam miq
Napisano
Jeszcze jedno nie wiem jak teraz ale jeszcze rok temu nie wpuszczali do cottona ludzi bez legitymacji studenckiej, wiec moze byc problem z wejsciem dla nie studentów lub byłych studentów.
Pozdr.M.J.
Napisano
O kurczę to może być pewien problem bo np. ja nie jestem studentem. Jeśli się okaże, że jest tak jak mówi Jagoda, to chyba są jeszcze inne kluby studenckie gdzie można się wejść bez legitymacji. Jak by co to spotkamy się pod klubem i ustalimy co dalej
Napisano
Spotkanie się udało, ustaliliśmy że będziemy się co jakiś czas spotykać, tak roboczo co 2 tygodnie w Cottonie, rozmawailiśmy o wspólnym wypadzie pod koniec czerwca.

pozdrowienie
Kalfas
Napisano
oj .... szkoda ze przegapiłem ten post :( tez bym przyszedł ... w ogóle to budujemy oddział łódzki grupy SRH POLSKI WRZESIEN ... jak by ktoś z Was miałochote przebrać się w polski mundur ala 1939 i w nim paradowac (rekonstrukcja) to zaczynamy tworzyc druzyne piechoty wrzesniowej - na razie jest koło 5 osób kompletujących klamoty - nie trzeba nic umieć ani wiedzieć - wystarczy mieć tylko zamiłowanie do 1939 roku :)

KTO JEST ZAINTERESOWANY DOŁĄCZENIEM proszę o kontakt mailowy: bolass@poczt.onet.pl

poniżej kilka fotosów z moto-bajzlu w Łodzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie