idiota Napisano 8 Listopad 2005 Autor Napisano 8 Listopad 2005 WitamMój pierwszy TĘPOŁUKOWY mosinek :) I w związku z tym pytanie:Jaki kraj?Jaka wytwórnia?No i czy jest jakaś strona z biciami mosinów?Pozdro.Janusz.
idiota Napisano 8 Listopad 2005 Autor Napisano 8 Listopad 2005 I jeszcze jedno:Czy nabój w takiej poztaci jest amunicją w myśl ustawy? Wywiercony otwór, proch i spłonka wypalone. Ale płaszcz spłonki nie jest zbity.Pytam, bo nie wiem, czy taki sposób dekowania jest uznawany przez władze, a nie chce psuć całości dziurą w spłonce :/pozdro
Jaro5 Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 Jak na pierwszy nabój to całkiem nieźle ci się trafiłoNabój produkcji niemieckiej, dokładnie Polte z Magdeburga, kontrakt na zamówienie Rosji, produkcja z 1905 rokuPozdrawiam
idiota Napisano 8 Listopad 2005 Autor Napisano 8 Listopad 2005 hehepierwszy tempołukowy mosin, nie pierwszy nabój :]ostrej jest od groma, a z tępołukowych wyszły mi do tej pory tylko mauser wz.1888dzięki Jaro
Pytanie
idiota
Witam
Mój pierwszy TĘPOŁUKOWY mosinek :) I w związku z tym pytanie:
Jaki kraj?
Jaka wytwórnia?
No i czy jest jakaś strona z biciami mosinów?
Pozdro.
Janusz.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.