Skocz do zawartości
  • 0

pieczęć do laku

remek

Pytanie

Napisano

Witam
Segregując śmieci, uratowałem od wysyłki do huty ten tłok. Jest słabo czytelny - co prawda pokryty jest dość grubą warstwą tlenku, ale wolałbym jej nie ruszać. Jakieś sugestie do zawartości pieczęci i prośba o próbę wydatowania.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Segregując śmieci, uratowałem od wysyłki do huty ten tłok. Jest słabo czytelny - co prawda pokryty jest dość grubą warstwą tlenku, ale wolałbym jej nie ruszać. Jakieś sugestie do zawartości pieczęci i prośba o próbę wydatowania.

Napisano
Dzięki za odzew. Oprócz wymiaru zapomniałem napisać materiału z jakiego jest wykonana. Jest ołowiana, o wymiarach 1,9 na 2,2cm i wysokości 2,8cm.
Napisano
Moje pełne i prawdziwe gratulacje. Sądząc po formie liter na pieczęci to pieczęć kupca arabskiego a po stanie znaleziska i formie wykonania, choć jestem bardzo ostrożny jednak dużo za tym przemawia w datowaniu na X - XII wiek. Pozdrawiam Hakas
Napisano
Jakiej wielkości jest ta pieczęć? to pytanie powinienem podać najpierw ale oniemiałem jak zobaczyłem tą pieczątkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie