remek Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 Witam Segregując śmieci, uratowałem od wysyłki do huty ten tłok. Jest słabo czytelny - co prawda pokryty jest dość grubą warstwą tlenku, ale wolałbym jej nie ruszać. Jakieś sugestie do zawartości pieczęci i prośba o próbę wydatowania.
remek Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 Witam Segregując śmieci, uratowałem od wysyłki do huty ten tłok. Jest słabo czytelny - co prawda pokryty jest dość grubą warstwą tlenku, ale wolałbym jej nie ruszać. Jakieś sugestie do zawartości pieczęci i prośba o próbę wydatowania.
remek Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 Dzięki za odzew. Oprócz wymiaru zapomniałem napisać materiału z jakiego jest wykonana. Jest ołowiana, o wymiarach 1,9 na 2,2cm i wysokości 2,8cm.
hakas Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 Moje pełne i prawdziwe gratulacje. Sądząc po formie liter na pieczęci to pieczęć kupca arabskiego a po stanie znaleziska i formie wykonania, choć jestem bardzo ostrożny jednak dużo za tym przemawia w datowaniu na X - XII wiek. Pozdrawiam Hakas
hakas Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 Jakiej wielkości jest ta pieczęć? to pytanie powinienem podać najpierw ale oniemiałem jak zobaczyłem tą pieczątkę.
Pytanie
remek
Witam
Segregując śmieci, uratowałem od wysyłki do huty ten tłok. Jest słabo czytelny - co prawda pokryty jest dość grubą warstwą tlenku, ale wolałbym jej nie ruszać. Jakieś sugestie do zawartości pieczęci i prośba o próbę wydatowania.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.