pik78 Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 Znalaazłem na trasie Hajnowka-Białowieża w okolicy Nieznanego Boru.Pierwszy raz wykopalem saperkę ,wiec nie mam zielonego pojęcia co to za typ i kto ich uzywal.thx & pzdr Tomek
Benny Hill Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Nie. Jest to ewentualnie niemiecka lopatka piechoty. Lopaty saperskie (saperki) maja ponad metr dlugosci.Pozdrawiam
pik78 Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 Znalaazłem na trasie Hajnowka-Białowieża w okolicy Nieznanego Boru.Pierwszy raz wykopalem saperkę ,wiec nie mam zielonego pojęcia co to za typ i kto ich uzywal.thx & pzdr Tomek
pik78 Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 2 zdjecie saperki,bedzie w ładnym stanie...
fanatyk6 Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 jak dla mnie to wyglada na niemiecka lopatke z II WS
Mlody Mauser Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Mam identyczna(moj dziadek)identyczna i w bardzo dobrym stani e...sluzy do sypania wapna:)
Pytanie
pik78
Znalaazłem na trasie Hajnowka-Białowieża w okolicy Nieznanego Boru.Pierwszy raz wykopalem saperkę ,wiec nie mam zielonego pojęcia co to za typ i kto ich uzywal.
thx & pzdr Tomek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.