Skocz do zawartości

Jak uszyć łądownice do stg-44?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!Mam do was prośbę czy ktoś moze ma wykroje ładownic do stg44?Jeśli nie to jesli wiecie napiszcie jak i czy się w ogule da uszyć samemu(mam znajomeko kaletnika)takowe ładownice?Jakiego brezentu użyć do takich ładownic i czy z czegoś można takowy wyciąć?Będe wdzieczny za pomoc.

pzdr
Sanshin
Napisano
ja do mp 40 robie ze starego ruskiego łóżka> dobry materiał na nie , jakiś podobny do brezentu czy coś, uszyc sie da tylko trzeba wiedziec jak najlepeij od magazynka labo podpatrzeć z oryginału lub kolegi:)
  • 3 months later...
Napisano
A czy ładownice do mp-40 mogą służyć zarówno do stg czy magazunki do stg były z deczka za szerokie?

pozdrawia
Sanshin
Napisano
Ładownice do STG i do MP to dwa różne tematy. Nie nadaje się jedno na zamiennik drugiego. Magazynek do MP jest dużo węższy, nieco krótszy i nie wygięty w banana :) Kiedyś przerabiałem ten temat i w końcu kupiłem ładownice za ok. 150 zł, bo nie nie miałem materiału takiego jak trzeba, ani za bardzo nie chciało mi to to wyjść, mimo że w projekcie brała udział profesjonalna szwaczka. Tak czy siak życzę powodzenia....
Napisano
Problem jest taki, ze pożyczyłem je kumplowi, bo chciał własnoręcznie uszyć sobie takie i dałem mu je na wzór :) Ale on też ma cyfrówkę, więc pogadam z nim wieczorem, żeby cyknął parę fotek, to je tu zamieszczę. Oczywiście mówię o ładownicach do MP40. Fotki ładownic do STG łatwo wygooglować, wpisując np. stg44+pouches" lub stg44+ammo+pouches".
Napisano
...za jedyne 350 zł :) A za te kwotę, wolał bym miesiąc czasu dzień i noc siedzieć z igłą i nitką, i kłujac sobie plauchy wydziergać sobie sam :) To nie to samo co ładownice do MP40, które kupic można za w miarę rozsądną cenę. Ceny ładownic do StG44 są obłąkańcze.
Napisano
Bez przesady - za 50$ tez mozna takie znalezc - inna sprawa to jakosc wykonania i wiernosc odwzorowania, ktora czasem malo ma wspolnego z wygladem oryginalu.
Napisano

Oto obiecane zdjęcie. Po lewej moja ładownica - profesjonalnie uszyta replika, a po prawej ładownica ręcznie uszyta przez kumpla.

Napisano
Bardzo ładnie wyszły, standard wykonania tak jak w normalnych replikach po 200zł. Kumpel musi dopracować dolne rogi (brzegi) ładownic bo mu nie wyszły ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie