Pluton Napisano 31 Październik 2005 Autor Share Napisano 31 Październik 2005 poszukuje wejsc do lochow w Pultusku moze ktos wie interesuja mnie te za miastem nie w zamku i koscielezapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 tylko wtajemniczeni je znaja. Nikt niepoda ci ot tak namiarów. Mi zajelo to prawie dwa lata, ale frajda jest!!Naprawde warto pochodzic, sam jeszcze nie dotarlem w kazde miejsce, ale uwazaj bo jest troche studzienek no i woda miejscami po pas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluton Napisano 1 Listopad 2005 Autor Share Napisano 1 Listopad 2005 powiedz gdzie sa wejscia za miastem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sura Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Lochy w Pułtusku? To tam coś jest poza zamkiem"?Skąd te lochy i kto i kiedy je wybudował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fbatekb Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Poza zamkiem jest np. najdłuższy rynek w Europie :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Witam.Z tego co mi wiadomo pod Pułtuskiem są lochy. Ok. 40 lat temu sam zwiedzałem" lochy pod zamkiem, pod rynkiem i pod parkiem przy ul. 3Maja. Ale z tego co pamiętam wszystkie wejścia zostały zamurowane a lochy pod rynkiem zapadły się. Ktoś wspominał też o lochach z jednostki do fortów", ale w tamtych czasach dostanie się do fortów było nie do pomyślenia. O innych lochach nie słyszałem, tym bardziej poza miastem. Ciekawe, chyba że to ściema.Pozdrowienia.Senior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluton Napisano 3 Listopad 2005 Autor Share Napisano 3 Listopad 2005 slyszalem ze lochy ida pod rzeka i nie sa zalane ciagna sie kilka km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artekman Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 korytarz który jest pod rynkiem nie zapadł się, ale jedynie od czasu do czasu pare kamieni wpadnie do środka i zrobi się dziura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artekman Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 niedawno dziadek mi mówił że jest przejście w jednej kamienicy tylko zasypane około 1 - 3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.