Netcom Napisano 11 Maj 2003 Autor Share Napisano 11 Maj 2003 Wykopałem wczoraj butelki (zdjecie obok).Czy ktos wie jak sie fachowo nazywaja druty trzymające porcelanowe korki i czy mozna gdzieś je kupic?Oryginalne druty zeżarła rdza, więc je wyrzuciłem.Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 11 Maj 2003 Autor Share Napisano 11 Maj 2003 Wykopałem wczoraj butelki (zdjecie obok).Czy ktos wie jak sie fachowo nazywaja druty trzymające porcelanowe korki i czy mozna gdzieś je kupic?Oryginalne druty zeżarła rdza, więc je wyrzuciłem.Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maj 2003 Share Napisano 11 Maj 2003 Gratuluje znaleziska!!!Nie znam fachowej nazwy tych drutow,ale nie ma duzego problemu z ich dostaniem poniewaz,ten sam rodzaj zamykania butelek był uzywany w czsach PRL chyba az do lat 80-tych,a takze wspołczesnie jest zamykane w ten sposob jakies niemieckie piwo ktore mozna dostac w kazdym sklepie,jesli bys miał problem z tymi drutami daj znac u mojej babki w piwnicy jest chyba sporo tych PRL-owskich butelek więc Ci przesle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 11 Maj 2003 Share Napisano 11 Maj 2003 B. apetyczne! Od razu pobiegłem po piwko. A jaki to browar?Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maj 2003 Share Napisano 11 Maj 2003 he he nie wiem co to za piwo,wiem jedynie ze jest dosc drogie chyba ok 10 zł,,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 11 Maj 2003 Share Napisano 11 Maj 2003 Ale ja pytam o te na zdjęciu :-)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 11 Maj 2003 Share Napisano 11 Maj 2003 Po napisach widzę, że to chyba ze Słupska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Netcom
Wykopałem wczoraj butelki (zdjecie obok).
Czy ktos wie jak sie fachowo nazywaja druty trzymające porcelanowe korki i czy mozna gdzieś je kupic?
Oryginalne druty zeżarła rdza, więc je wyrzuciłem.
Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.