Skocz do zawartości
  • 0

Międzyrtzecki Nieśmiertelnik 188

Parti78

Pytanie

Napisano

Witam: prezentuje kolejna blaszkę z Międzeckiego pola:
znam trochę historię 188 batalionu a wczesniej regimentu. Prosze o dokładną identyfikację i więcej info na temat jednostki:
GR. W. AUSB. KP.
G. E. U. A. B. 188
mam tez taka blaszkę:
aluminium:
STAMM KP. G. E. B. 188
PROSZE O IDENTYFIKACJĘ I NIFO.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bez jaj. na polu o ktorym mowicie wychodza tylkoo ogryzki. cale balchy piechoty grenzu wyszly w duzych ilosciach na zupełnie innym polu.pozdr
Napisano
Granatwerfer Ausbildungs Kompanie Grenadier-Ersatz- und Ausbildungs Battalion 188

szkolna kompania moździerzy 188 zapasowy i szkolny batalion grenadierów
http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/InfErsBat/InfErsBat188-R.htm
jak znasz niemiecki to sobie przetłumacz to zdanie:
Das Ersatz-Bataillon unterstand nach der Teilung der Division 463 und wurde in das Regenwurmlager bei Meseritz,
Napisano
mam pytanie patri wszystko to z pewnego pola obok jednostki takiego strasznie glinianego obok strzelnicy jeśli to ty to słyszałem że ładnie tam natrzaskałeś nieśmiertelników policji i straży granicznej pozdro
Napisano
racja! na tamtym wykopałem 3 różne połowki i masę innych fantów. a całe to są z innego pola sam tam wygrzebałem 6 całych i 2 połówki. obecnie mam 4 całe i 3 połówki. resztę wymieniłem na inne. Niestety nie mówie wszystkiego co i gdzie tak na ogólnopolskim forum sami rozumiecie...
Napisano

a ta tez z tego drugiego pola na tym pierwszym znalzłem 2 połówki. Jaki i dwie połówki ale innych jednostek.
Ps. 2 kompania jest o wiele żadsza. widziałem juz sporo fotek tych granicznych i wszystkie były z 1 kompanii. Pozdrawiam!

Napisano

Witam: prezentuje kolejna blaszkę z Międzeckiego pola:
znam trochę historię 188 batalionu a wczesniej regimentu. Prosze o dokładną identyfikację i więcej info na temat jednostki:
GR. W. AUSB. KP.
G. E. U. A. B. 188
mam tez taka blaszkę:
aluminium:
STAMM KP. G. E. B. 188
PROSZE O IDENTYFIKACJĘ I NIFO.

Napisano
dzięki! mój mail piotrpm1@wp.pl to chyba byłem ja bo mam kolegów ze skwierzynay a marcina znam. Miał bym ewentualne taki jeden niesmiertelnik granicznego 354 batalionu piechoty na wymianę. Puki co to nie uciekną ode mnie. Prosze o kontakt na maila.
Napisano
Witam! Jasne, że to ja:Piotr zwany Partyzantem! Pozdrawiam ekipe Gorzowską i Skwierzyńską! A z kim mam przyjemnosć bo Twój nick mi nic nie mówi. Ps. nie tylko na tym polu fanty wychodzą nakopałem tez trochę w innych miejscach-tez na polach. A tamto miejsce koło strzelnicy to jest tak nasycone fantami, ze byłem tam już z 10 razy i zawsze cos wyszło! Ps. wygrzebałeś jakieś blaszki z Międzyrzecza jak tak to prosze o info na maila piotrpm1@wp.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie