Skocz do zawartości
  • 0

Niesmiertelnik Luftwaffe

Parti78

Pytanie

Napisano

Witam kolejna blaszka z lotniska:
Jak widac ta i inne paliły się i troche sie potopiły...
3/(E)AUFKL. FL.Gr. 127
ja to rozszyfrowałem jako 3 rozpoznawczy(dywizjon) 127 a te Gr" to oznavcza gruppe? prosze o dokładne info w miarę waszych imponujących mozliwosci! Pozdrawiam! Jak widicie robie porządek w edidencji w coniektórych nieśmiertelnikach przy, których miałem więcej pytań niż odpowiedzi...
mam też taki niesmiertelnik:
SEE-AUFKL.STAFFEL 1/127
czyli dywizjon rozpoznawczy 1/127 nie kojaże oznaczeń Luftwaffe w stylu 1/127 ani nie jestem pewien tego: SEE - morski. dywizjon rozpoznawczy lotnictwa morskiego?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
SEE-AUFKL.STAFFEL 1/127 - 1 eskadra 127 morski dywizjon rozpoznawczy (estońska)
http://www.ww2.dk/air/recon/aufkl127.html- stacjonował w Talinnie(Reval-Ulemiste).
3/(E)AUFKL. FL.Gr. 127- 3 eskadra (estońska) 127 rozpoznawczy dywizjon lotniczy

to ta sama jednostka.
Napisano

Witam kolejna blaszka z lotniska:
Jak widac ta i inne paliły się i troche sie potopiły...
3/(E)AUFKL. FL.Gr. 127
ja to rozszyfrowałem jako 3 rozpoznawczy(dywizjon) 127 a te Gr" to oznavcza gruppe? prosze o dokładne info w miarę waszych imponujących mozliwosci! Pozdrawiam! Jak widicie robie porządek w edidencji w coniektórych nieśmiertelnikach przy, których miałem więcej pytań niż odpowiedzi...
mam też taki niesmiertelnik:
SEE-AUFKL.STAFFEL 1/127
czyli dywizjon rozpoznawczy 1/127 nie kojaże oznaczeń Luftwaffe w stylu 1/127 ani nie jestem pewien tego: SEE - morski. dywizjon rozpoznawczy lotnictwa morskiego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie