Jump to content

elsploratora zestaw podreczny :-)

Tanto

Recommended Posts

jak ktos odczuwa potrzebe posiadania podstawowego sprzetu zawsze przy sobie, to polecam taki maly zestawik (wym. pokrowca 13x18x7 cm).
Zeby uprzedzic posadzenia o reklame wyjasniam - kupilem sobie takie cudo (glownie ze wzgledu na futeral ktory pasuje mi do obiektywow) i mialem ochote podzielic sie z wami ta radoscia :-)
Ze wzgledu na wielkosc i odpowiednia mase saperka wydaje mi sie odpowiednim argumentem w duskusji z 'dresami' itp.

Oj mam troche wyrzutow sumienia, ze narobilem Wam apetytu.
Zestaw pochodzi z katalogu upominkow reklamowych ool+adventure" holenderskiej firmy Xindao i obawiam sie ze poza agencjami reklamowymi jest nie do zdobycia (a i to napewno nie we wszystkich). Mozliwe ze cos podobnego maja firmy zajmujace sie survivailem.
Niestety saperka jest narazie jak nastoletnia dziewica - ma ochote, ale nie ma okazji i z niecierpliwoscia czeka na chrzest bojowy. Czesc robocza wykonana jest z blachy o grubosci ok. 2 mm, ciezko powiedziec jakiej jakosci stal, ale to okaze sie w lesie albo jak dam corce do piaskownicy. Raczka jest wykonana z dwoch elementow (rurek) skrecanych na gwint w polowie jej dlugosci. Wyglada to dosc solidnie, ale do kopania duzych dolkow chyba sie nie nadaje.
Napewno najslabszym elementem jest latarka, prosta plastikowa konstrukcja na dwa paluszki i warto ja wymienic na cos innego np. Mini Maglite AA. Niestety maly gumowy Duracel nie miesci sie do pokrowca :-(
Jesli chodzi o cene, to wg. mnie jest ona za wysoka, tam gdzie kupilem jest to 61 zl +22%Vat (zaplacilem mniej bo wspolpracuje z nimi i tylko dlatego sie zdecydowalem).
Nie wiem czy nie taniej i z lepszych materialow mozna by zrobic tego typu saperke samemu lub gdzies zlecic. Jak beda chetni to moge rozrysowac projekt i dorzucic pare zdjec szczegolow technicznych. Na zywo ta saperke mozna obejzec u mnie (w Szczecinie) lub w Warszawie (dokladny adres na priva zeby nie robic rekalmy, bo i tak juz jestem pewnie na granicy zlamania regulaminu).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information