pretender01 Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 Witam. Dzisiaj oprócz guzików i monetek trafiłem jeszcze takie coś" . Wymiary : szerokość około 43mm , wysokość około 37mm . U dołu widać, że jest to odłamane . Ma ktoś pomysł co to może być ?? Pozdrawiam - p.
pretender01 Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 Witam. Dzisiaj oprócz guzików i monetek trafiłem jeszcze takie coś" . Wymiary : szerokość około 43mm , wysokość około 37mm . U dołu widać, że jest to odłamane . Ma ktoś pomysł co to może być ?? Pozdrawiam - p.
pretender01 Napisano 24 Październik 2005 Autor Napisano 24 Październik 2005 Naprawdę nikt nie ma żadnego pomysłu ? ...mi to się kojarzy (i nie tylko mi) z płomieniem granatu z ładownicy ale jako iż takowego nigdy nie widziałem a żywo" to niestety nie mogę tego potwierdzić. Znalezione w bezpośrednim sąsiedztwie guzików z okresu Powstania Listopadowego.. Może jakieś sugestie ?
osterode Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 witam.Niestety nie będzie to fragment odznaki...jest to ozdobna klamerka. Kolega trafił identyczną. niedługo postaram się o fotę to będziesz mógł porównać.pozdro
Pytanie
pretender01
Witam. Dzisiaj oprócz guzików i monetek trafiłem jeszcze takie coś" . Wymiary : szerokość około 43mm , wysokość około 37mm . U dołu widać, że jest to odłamane . Ma ktoś pomysł co to może być ?? Pozdrawiam - p.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.