palacz Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 Witam! Co to moze byc? Na 99% nie moneta bo jest jednostronne. Chyba jakas przypinka. Macie cos podobnego w zbiorach? Dodam ze dookola glowy jest jakis napis ale (jeszcze) nieczytelny. Znalezione na fortach pruskich.
palacz Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 srednica: troche wieksze od 5 zl, dokladnie nie moge podac bo nie mam teraz tego w domu
lisek68 Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Staraj się robić zdjęcia przy naturalnym światełku bo tak nic nie widać.Pozdrawiam
palacz Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 to skany, aparat mam taki ze wogole nic nie byloby widac
lisek68 Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Też używam czasami skanera ,zmień tło z ciemnego na białe.
palacz Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 ok, dzieki za wskazowke. jak pomoczy sie troszke w oliwce to przeczyszcze to jeszcze i zeskanuje tak jak mowisz. Wyniki zamieszcze na forum ;)
Anielskooki Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 To,że jest jednostronne niekoniecznie musi oznaczać,że to nie moneta.Trafiają się monety wytarte z jednej strony na gładziutko.Mi to wygląda raczej na monete.
palacz Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 z drugiej strony nie jest plaski, widac to co jest z przodu tylko ze odwrotnie :) tzn ta przypinka jest wchyba ybita na jakiejs prasie? (kurde nie wiem jak to opisac hehe)
Pytanie
palacz
Witam!
Co to moze byc? Na 99% nie moneta bo jest jednostronne. Chyba jakas przypinka. Macie cos podobnego w zbiorach? Dodam ze dookola glowy jest jakis napis ale (jeszcze) nieczytelny.
Znalezione na fortach pruskich.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.