yoony Napisano 22 Październik 2005 Autor Napisano 22 Październik 2005 mam lake jakie 30 na 50 metrow wiem ze jest cos wiekrzegoale smetek nic nie lapie a wiem ze jest podejrzewam okolo 3m glebokosci kiedyc bylo tam bagienkorozmawialem z ludzmi jedni radza magnetometr inni georadar a nawet wykrywacz ramowy a le niewiem co sprawdzi sie najlepiej?
Raned Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 Na georadar Cię z pewnością nie stać, a wynajęcie z obsługą może też kosztować parę tysięcy. Rama 1×1 m (nie mylić z wykrywaczem dwucewkowym wo box")może sięgnie, jeżeli przedmiot będzie też 1×1 m lub większy. Zostaje magnetometr, używany OGF to wydatek ok 3 tys zł., a współczesny Foerster ok. 3÷4 tys Euro + ewentualny VAT, który znajdzie jeżeli przedmiot będzie wykonany z ferromagnetyku i będzie wystarczająco duży.
DarekD Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Jakiś czas temu zadałem podobne pytanie, jedna z odpowiedzi:TreasureHound Depth Multiplier 759,00zł Jeśli szukasz dużych obiektów począwszy od hełmu a na czołgu skończywszy, to to jest sonda dla ciebie. Rewelacyjne osiągi dla dużych obiektów oraz filtracja śmieci pod pierwszymi centymetrami ziemi. Mimo swoich rozmiarów, dzięki wyważeniu jest bardzo ergonomiczna w użyciu, a zastosowanie włókien szklanych zapewnia małą wagę przy jednoczesnej wytrzymałości. Rodzaj terenu: otwarte przestrzenie Poszukiwane obiekty: średnie, duże i bardzo duże, oraz duże puste przestrzenie pod ziemią Zasięgi: około 1-1,5 metra dla hełmu oraz 6 lub więcej metrów dla pojazdu"Pozdrawiam
proscan Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 Darek,Chyba czegoś nie doczytałeś w tej ofercie, albo ktoś Cię zrobił w balona.Depth Multiplier to jest przystawka do wykrywaczy Garrett z seri CX. Samą przystawką niczego nie da się znaleźć.pzdr,proscan
DarekD Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 :) spoko, przecież nie mówię że kupiłem:)Ale że to tylko przystawka do głowy mi nie przyszło, niepokoiła mnie tylko atrakcyjna cena:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.