militarnik Napisano 14 Październik 2005 Autor Napisano 14 Październik 2005 wykopałem to na tzw. Cesarce - drodze którą przejeżdżały podczas zaborów wojska austryjackie. Powiedziano mi, że to od wozu. Gdzie mogłoby to być na wozie a jak nie z wozu to z czego?
marcin.lubuskie Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 siemka wydaje mi sie zeto jakieś widły chyba były a le moge sie mylić pozdrawiam
militarnik Napisano 14 Październik 2005 Autor Napisano 14 Październik 2005 właśnie takie było moje pierwsze twierdzenie. Jednak jest to za ciężkie na widły - żeliwne.
werning Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 Tak a przez wiele wiele lat jeździły tamtędy chłopskie wozy. wątpię żeby to było zeliwne. to coś jest zawinięte żeliwa nie bardzo da się zawinąć. Jak dla mnie to własnie widły. Pzdr. Werning
Pytanie
militarnik
wykopałem to na tzw. Cesarce - drodze którą przejeżdżały podczas zaborów wojska austryjackie. Powiedziano mi, że to od wozu. Gdzie mogłoby to być na wozie a jak nie z wozu to z czego?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.