wulfgar Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Może ktos malował hełm niemiecki i wie jaką farbe, jakiego producenta najlepiej kupić aby była mozliwie zblizona odceniem do (wehrmacht olive) szarozielonego? Kupiłem ostatnio jakąś matową olejną ale odcień na puszce a ten rzeczywisty to dwie rózne sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Zalecam wyszukiwarke z tego tematu to by się dało doktorat napisać tyle było tu już w tej sprawie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus992 Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 LUDZIE!!!Zapamientaj cie se na zawsze ze bavy uzyskać odcien niemieckich hełmow(ale nie tych pustynnych)należy zmieszac farbki modelarskie HUMBROL odcienie 30 i31 w proporcji 50:50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Ja M35 malowałem półmatem 6006 RAL.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Ja poszedłem do sklepu lakierniczego gdzie dorobili mi 100ml koloru o numerze RAL 6006 trwało to 5 minut i zapłaciłem 15zł farby starczy mi spokojnie na pomalowanie 10 hełmów. Niestety nie moge znaleść czsu żeby się tym zając. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.