Skocz do zawartości

carski kociołek jak wyprostować go????

Kobieras39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nawet nie próbuj materiał po tylu latach jest zbyt zmęczony, przy próbie prostowania by się połamał nic z tego nie będzie.
Pozdrawiam Enes
  • 1 month later...
Napisano
kiedyś miałem podobny problem z pięknym czajem. Dowiedziałem się że jest w moim mieście dziadek który naprawia instrumenty dęte. (trąbki, alty itp.) zaniosłem do niego i ze względu na brak czasu odebralem dopiero po tygodniu. Efekt był niebywały. Nie było widać żadnych wgnieceń na czaju. Niestety nie pytalem w jaki sposób on to robi. Później gdy mialem podobny problem i chcialem się z tym dziadkiem okazało się że już niestety nie żyje. Może jest u ciebie jakaś orkiestra dęta i ktoś dla nich naprawia instrumenty.
Napisano
Tajemnica dziadka to wieloletnia praktyka w klepaniu + narzędzia kształtowe. Coraz mniej jet ludzi którzy potrafią coklwiek zrobić dobrze. Np. wiekszość blacharzy samochodowych to tylko szlifierka, spawarka i tona szpachli bo klepać nie potrafią albo jak twierdzą szkoda im na to czasu. To niestety dotyczy całego rzemiosła; zegarmistrz" który jedynie bateryjke i pasek potrafi wymienić czy szewc" co jedynie wymieni fleka.
Wojtek
Napisano
Witam. Widzialem ostatnio na budynku w którym kiedyś ten dziadek żył, że znów zawisła tabliczka o naprawie instrumentów dędych, prawdopodobnie interes przejął jego syn. Tak więc jeszcze nie został zapomniany ten fach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie