Rumburak Napisano 5 Maj 2003 Autor Napisano 5 Maj 2003 Hello!Chciałbym poinformować, że byłem na zlocie pojazdów militarnych, który odbył się w sobotę w Boryszynie w lubuskiem. Pojazdów nie było za dużo, ot kilka motorów, radzieckie ciężarówki, jakiś Hummer, jakieś Gazy i Uazy. Za to inscenizacja dobywanie bunkra" była bardzo fajna i widowiskowa. Oddział radziecki miał nawet sanitariuszkę (całkiem apetyczna, blondynka nie ruda)! Niestety źli Rosjanie rostrzelali złych Niemców, którzy bronili bunkra... A trzeba przyznać, że bronili sią twardo, jeden Rusek doznał nawet obrażeń - rozciął sobie nogę ;-). Strzelała armata, peemy i parę mgie! Latały petardy i świece dymne!A oto wiadomość dotycząca MRU i Lubrzy. Może nie jest nowością, ale wpiszę ją na forum, bo forum jest od tego: Jakiś człowiek (na pewno Polak - uprzedzam) kupił w Lubrzy kawał terenu jako nieużytek. Na tym terenie są jakieś resztki, zdaje się panzerwerku, które niedawno zostały ładnie wykopane i odsłonięte. Bunkier jest głęboki, siąga o ile wiem, kilka pięter pod ziemię, ale nie ma połączenia z resztą MRU. Mam nadzieję, że nie pomyliłem czegoś. POZDRO
Gość Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Warto było obejrzeć polskiego Boforsa 37mm (i pokręcić korbkami).Piękny orzeł w koronie na komorze zamkowej i rok produkcji - 1939,ale zamek paskudnie zaspawany.Sanitariuszkę też widziałem.Mniam!
Rumburak Napisano 6 Maj 2003 Autor Napisano 6 Maj 2003 Do mojego przedmówcy! Może wiesz skąd pochodziły grupy reenactorskie, które się tam biły? Chodzi mi zarówno o Niemców i Ruskich. Jeżeli masz jakieś namiary na nich, albo pomysł jak taki namiar zdobyć, to napisz na priv. POZDR
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.