Nowy szukacz Napisano 4 Maj 2003 Autor Napisano 4 Maj 2003 CześćNa początku tygodnia odnalazłem samolot po oglendzinach znalezionego poszycia i resztek kabiny doszedłem do wniosku iż znalazłem rosyjski ła7 z samolotu jednak dużo nie zostało wbił się on w ziemię silnik i karabiny shvak leżą 1-2 metry pod ziemią zegary poszycie manetki drążęk leżały na północ od leju. Do dzisiejszego dnia mam już 3 worki po ziemniakach aluminium i innych metali z samolotu w najbliższym czasie mam zamiar wyciągnąć resztę.Na przeciwko samolotu na wzgórzu znalazłem pełno amunicji niemieckiej do flaka podejrzewam iż właśnie z tamtąd zostało zestrzelony.Po przeprowadzeniu rozmowy z okolicznymi ludźmi dowiedziałem się że pilot wyskoczył na spadochronie i udało mu się zbiec, widzieli oni całe zajście samolot stracił tylnie usterzenie które zostało oderane pociągnął także smugę pilot obniżył lot i wyskoczył z ok 300metrówByło to w styczniu 1945 roku.
muslim Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Pytam z czystej ciekawości co to jest karabiny shvak ?Może chodzi o SzKas?Pozdrawiam
SP17 Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 SzWak - chyba tak siępisze- było to dzialko lotnicze 20mm lub 23mm. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.