marrcin Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 Witam.Ma ktos moze pomysl na zdjecie kurka z iglicy.Wydaje mi sie ze jest zaklepany oryginalnie.Powinien zejsc po przekreceniu go w dowolna strone o 90 stopni ale nie idzie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus992 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Ja wiem ale ne powiem...:P Za to dam Ci namiary jak to samemu gdzie szukac (podobno jak człowiek sam znajdzie se jakies info to dluzej pamienta... :P) No wiec wejdz se na:http://www.mauser98k.internetdsl.pl/download.html i tam pod win rarem bedzie film jak to zrobić...:D Pozdro od 13-sto letniego militarysty -----------> Manus992 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 film juz widzialem.wogole mi nie pomogl.sam doszedlem do tego co tam pokazali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Po napięciu sprężyny przekręca się tył(o ile dobrze pamiętam). Tam jet taki grzebień" może być zastany namocz WD40. Prawdziwe jaja zaczynają się jak to się już rozleci i trzeba poskładać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Marrcin z boku kolby jest kółko z dziurką tzw babka do rozkładania zamka .A tak po za tym trzeba mieć cholerną parę w łapie trzeba zrobić tak chwycić zamek w obie dłonie na wysokości bezpiecznika i ciągnąć jednocześnie kręcąc w prawo powinno się odkęcić pozdro d419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 Darek419 ale tak na moje oko to jest zaklepane nie wiem czy przez kogos czy juz fabrycznie. probowalem juz na cztery rece ale cos nie idzie. moze tak jak mowi Cyrograf15 to jest zapieczone i dlatego nie idzie. wstepnie to oczyscilem elektroliza ale dalej nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Ma ktos moze pomysl na zdjecie kurka z iglicy"NIE DA SIE ZDJĄC KURKA BEZ ODKRECENIA ZAMECZKA-1- odkrecic zameczek (tylna część z bezpiecznikiem), wciskając blokade -biorac pod uwagę stan zamka nie powinno to byc trudne -2- oprzec iglice o babke w kolbie i obrócic kurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 jeżeli rzeczywiscie jest zapieczone to musiśz rozruszać gwint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Nie ma możliwości zaklepania"iglicy.po prostu ta część iglicy na którą nachodzi kurek" jest za krótka na taki eksperyment.Iglica ma wyfrezowane rowki na których chodzi kurek".najprawdopodobniej masz tam kilka kilo brudu.WD-40 wprowadz do środka i próbuj powolutku o troszkę przekręcac raz w jedna raz w drugą.Za którymś razem rozbierzesz.PozdrawiamPs jest jeszcze opcja ez pół litra nie razbierjosz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Musisz rozebrać cały zamek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 juz go sciaglem. jak bedziecie mieli podobny problem to do mnie.dzieki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.