dygacHQ Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 Znalazłem go praktycznie w środku lasu 5km od miasta na głębokości 15cm wbity pionowo w dół, mam pewne podejrzenia ale wolałbym aby ktoś najpierw mi je potwierdził :D
dygacHQ Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 Znalazłem go praktycznie w środku lasu 5km od miasta na głębokości 15cm wbity pionowo w dół, mam pewne podejrzenia ale wolałbym aby ktoś najpierw mi je potwierdził :D
majstergrzech Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Klasyczny śledzik od celty. Oczywiscie niemieckiPozdrawiam
Domino(*) Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Moze to sledz do namiotu wojskowego,moze pruski z 1915r?
dygacHQ Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 dodam jeszcze że nieopodal ciągną się pierwszowojenne okopy a obok nich dwie ogromne ziemianki a w jednej dwa duże sygnały (napewno nie śmieci) muszę tam wrócić z ciężkim sprzętem bo mała saperka wysiadła po 5min kopania (50cm ziemi przewróciła :D )
majstergrzech Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Moze i być od namiotu. W moich okolicach szkopy mocowały tym swoje pałatki w 45 roku. Ten moze być faktycznie starszy ale wzór ten sam.
dygacHQ Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 hehe czyli tak jak myślałem :) - do czego służyły takie namioty - czy były schronieniem dla pojedyńczych żołnierzy czy do czegoś większego?
majstergrzech Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Uważaj zeby podczas rycia nie nadziac sie na skłąd amunicji. Takie cuda tez sie zdarzaja w ziemiankach niestety
majstergrzech Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Tak jak te w naszym woju. W warunkach frontowych mogły służyc do wszystkiego :)). Spinasz se dwie pałatki i masz namiocik na dwie osoby.
dygacHQ Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 hehe scenariusz z fotki pasuje do mojej miejscówki nawet ;) Na zdjęciu Pruscy żołnierze właśnie w 1915r.
Pytanie
dygacHQ
Znalazłem go praktycznie w środku lasu 5km od miasta na głębokości 15cm wbity pionowo w dół, mam pewne podejrzenia ale wolałbym aby ktoś najpierw mi je potwierdził :D
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.