Mike Kovalski Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 Witam,Wybieramy się do Czech na rekonstrukcję historyczną, zaopatrzenii w roń" ASG, repliki granatów i noboi, a także bagnetów. Jak to wygląda od strony przepisów w momencie kontroli na granicy. Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy ma w tym jakieś doświadczenie?
das_reich Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 no i ponawiam pytanie w sprawie deko jak jest z nia na granicy?
Mike Kovalski Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Napisano 29 Wrzesień 2005 Panie das_reich mi nie chodzi o broń deko, bo widomo, że takiej nie można przywozić z zagranicy i nie wolno takiej posiadać w Polsce. Mi chodzi o zwykłe zabawki ASG np. firmy Marushin M1 karabinek lub Thompsona.
sherman Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 No właśnie co za problem z asg ?? Macie thompsona asg?? jak tak to z kąd go wytrzasneliście ?? :D
Mike Kovalski Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Napisano 29 Wrzesień 2005 Thompsona mamy ze sklepu. Chodzi mi głównie, czy można to przewieźć przez granice. W razie jakieś kontroli, żeby mi nie w mówili, że to broń. Bo te repliki wyglądają w sumie jak prawdziwa. A wiadomo, że dla naszych policjantów odlew aluminiowy to już roń". Pytam się czy ktoś już przewoził coś takiego. Czy nawet celnicy widzieli coś takiego i bez problemu przepuścili? Bo zobaczyli, że to zabawka.
Fall Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 Opowiesc z autopsji...zawrocono mnie z granicy za posiadanie w skrzynce w zamknietym bagarzniku samochodu!: - p38 (plastik) Marushin - bo nie wiadomo czy to nie mozna przerobic na ostre - Panie dzis to sie takie plastkiki robi..." - metalowa replika granatu m24 (niemickiego, rozkreconego) - bo nie wiadomo czy nie mozna tam wsypac prochu i odpalic... - bagnetu niemieckiego do k98 - bo Pan posiada bron" - czapek (orygynylnych) Wehrmachtu i Luftwaffe - symbolika obrazliwa dla Panstwa Polskiego...bez komentarzapoz Fall
Bzura2005 Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Ale kto Cie zawrocil Polacy czy Czesi?
Boruta Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Podejrzewam, ze po okraszonych negocjacjach by coś było.Pozdawiam
Fall Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 byly zawroty na przejsciu w tyl zwrot"biegajacy celnik z granatem m24 w wyciagnietej do gory rece po calym przejsciu granicznym i zszokowani kierowcy innych samochodow...to samo z Marushinem p38...po zawrocie, przejazdzka na najblizszy dwozec kolejowy, wsadzenie tego do skrytki na bagarze i ponowny przejazd przez granice...glupie pytania, co sie z tym stalo", gdzie to schowalem, trzepanie samochodu i moja glupia odpowiedz: dalem kumplowi, on to przewiezie" ...niech chlopaki maja co robic...poz Fall
Boruta Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Dobrze, że nie widzieli, jak na dworcu pakujesz granat do skrytki he he.Pozdrawiam
Bzura2005 Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Wiesz, ale ja dalej nie wiem na podstawie jakiego przepisu oni cos" do Ciebie mieli? Trzeba bylo poprosic o decyzje na pismie, no ze Cie nie przepuszcza, wtedy KAZDY IDIOTA W MUNDURZE zastanowi sie zanim podpisze TAKA BZDURE !!! abraniam przewozu zabawki palstikowej i makiety ..." Uznaniowosc to wielki polski problem.
Fall Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 moze Ty jestes gieroj i lubisz problemy...(sorry za bezposrednosc...)ja nie mialem ochoty dostac samochodu spowrotem po kilku godzinych rozkrecania w systemie Lego"...poz Fall
Bzura2005 Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Ja nie gieroj", ale oni" tez nie, bo sa mocni" do czasu ... gdy ktos ma racje. Ich" czasy juz mijaja, masz prawo dostac kwit" dlaczego(?). a to jest iewygodne" dla kazdego urzedasa", jak to w UE :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.