Skocz do zawartości

Zdjecia - Skany

palacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czym robici fotki waszsym fantom? Bo ja mam hp 435 i jestem zalamany. Zastanawiam sie nad kupnem czegos lepszego.
Czy skaner bedzie dobry nie tylko na monetki? Mam na oku taki kombajn EPSON CX3650 a skaner w tym ma 600x1200. Czy to wystarczy do dobrej jakosci skanow?

Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami
Napisano
Jeżeli chcesz kupić skaner to z przetwornikiem CCD.Skanery tego typu mają dość dużą głębię ostrości, dzięki czemu możliwe jest skanowanie trójwymiarowych obiektów znajdujących się w pewnej odległości od szyby. Nie musisz dociskać dokumentu do szyby aby otrzymać dobry scan. Polecam artykuł Cyfrowe wspomnienia" CHIP Listopad 2002. Kiedyś robiłem scany monet i krzyży starym skanerem AGFA e-25 i wyszły rewelacyjnie a następnie przesiadłem się na Plusteka 2400. Niestety ten drugi wymagał dobrego przylegania skanowanego elementu do szyby więc krzyż wyglądał strasznie niewyraźnie.Jeżeli chodzi o kombajny to mam do nich uprzedzenie. Posiadam Lexmarka X1170 w którym skaner i oprogramowanie do niego jest słabe. Jeżeli chodzi o aparat cyfrowy to chętnie porównałbym Canona A510 z Nikonem 4600. Jeżeli ktoś posiada któryś z aparatów będe wdzięczy za kontakt w celu porównania jakości zdjęć.

Pozdrawiam
KRIS
Napisano
Ja również polecam Canona.
Sam posiadam A-75,ale takiego to chyba Będziesz musiał zdobyć z drugiej ręki, bo jest już jego następca A-510-.
praktycznie to samo.
jest trochę lżejszy i mniejszy ponieważ zasilany jest dwoma paluszkami a jego poprzednik czterema.
Plusem tego nowego jest menu w j.polskim.
Pozdrawiam drag350

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie