crazyazbest Napisano 27 Kwiecień 2003 Autor Napisano 27 Kwiecień 2003 Czy ktoś wie do którego producenta należał kod VM ? Znajduje się na puszce od maski p-gaz (oczywiście niemieckiej) z datą prod 1940 .
Gość Napisano 28 Kwiecień 2003 Napisano 28 Kwiecień 2003 A czy VM" to nie będzie VolksMaske??Pozdrawiam
Frozzer Napisano 28 Kwiecień 2003 Napisano 28 Kwiecień 2003 tez mi sie tak wydajemaska cywilna po prostu, albo luftschutzua czy puszka jest taka sama, czy ma wysoka klapke?>
Gość Napisano 28 Kwiecień 2003 Napisano 28 Kwiecień 2003 Sorry, jak na puszcze stalowej, to raczej chyba (???)producent. Bo te Luftschutzu to były w kartonowych pudełkach.
crazyazbest Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Napisano 28 Kwiecień 2003 Czy znak luftschutzu był podobny do znaku mercedesa , tylko z trójkątem równobocznym wpisanym w okrąg i literą L w dolnym polu ? Bo na zapięciu ( tym sprężynowym ) jest coś takiego . A VM1940 jest na pojemniku wewnątrz pokrywki . Puszka wygląda mi na klasyczną wojskową , ale jak naprawią skaner to coś podeśle .
crazyazbest Napisano 1 Maj 2003 Autor Napisano 1 Maj 2003 Oto i emblemat na zapięciu . I co powiecie ? Azbest
Gość Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 Mam maskę luftschutzu, niestety bez pudełka. Ma masę gap i WaA i innych stempelków, również taki duży z opisem: własność luftschutzu, coś tam, coś tam ...itp.W sumie to nie wiem, czy było coś takiego, jak znak luftschutzu (tych masek było trochę na allegro).
Pytanie
crazyazbest
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.