crazyazbest Napisano 27 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2003 Czy ktoś wie do którego producenta należał kod VM ? Znajduje się na puszce od maski p-gaz (oczywiście niemieckiej) z datą prod 1940 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 A czy VM" to nie będzie VolksMaske??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 tez mi sie tak wydajemaska cywilna po prostu, albo luftschutzua czy puszka jest taka sama, czy ma wysoka klapke?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Sorry, jak na puszcze stalowej, to raczej chyba (???)producent. Bo te Luftschutzu to były w kartonowych pudełkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Czy znak luftschutzu był podobny do znaku mercedesa , tylko z trójkątem równobocznym wpisanym w okrąg i literą L w dolnym polu ? Bo na zapięciu ( tym sprężynowym ) jest coś takiego . A VM1940 jest na pojemniku wewnątrz pokrywki . Puszka wygląda mi na klasyczną wojskową , ale jak naprawią skaner to coś podeśle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 1 Maj 2003 Autor Share Napisano 1 Maj 2003 Oto i emblemat na zapięciu . I co powiecie ? Azbest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Mam maskę luftschutzu, niestety bez pudełka. Ma masę gap i WaA i innych stempelków, również taki duży z opisem: własność luftschutzu, coś tam, coś tam ...itp.W sumie to nie wiem, czy było coś takiego, jak znak luftschutzu (tych masek było trochę na allegro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
crazyazbest
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.